Kärkis löfte: ”Vi går för fullt både mot Vasalund och Dalkurd”

RedaktionenNyheter, Senior

Inom loppet av fyra dagar möter Karlbergs BK serieledaren Vasalund på Stadshagen och allsvenska Dalkurd på Kristinebergs IP. Mittfältaren Alexander Kärki längtar efter utmaningen och lovar att KB inte kommer spara på krutet.
– Vi har en bred trupp med riktigt hård konkurrens på många positioner så det kommer inte vara några problem alls, säger 22-åringen.

Ingen kan ha missat vad som komma skall.

I morgon lördag 18 augusti 14:00: Karlbergs BK vs Vasalunds IF. Gästerna leder division 2 Norra Svealand och KB ligger på en tredjeplats fyra poäng bakom Stocksund på kvalplats till division 1. Matchen spelas på Stadshagens nylagda konstgräs!

Dessutom väntar allsvenskt motstånd redan på tisdag. Efter att KB slagit ut just Vasalund (vände 0-2 till 3-2 på Stadshagen) i Svenska cupen så är Kungsholmens stolthet framme i playoffmöte mot Dalkurd om en plats i gruppspelsfasen nästa år.

Den matchens spelas på Kristinebergs IP med start 18:30 på tisdag 21 augusti. Vi väntar mycket folk så kom i tid! 100 kr kontant eller swish (gratis för alla under 18 år och ledare i KB-kläder)

Vi tog ett snack med Alexander Kärki inför matchen mot Vasalund och Dalkurd.

KB är inne i en bra trend med tre raka segrar på bortaplan och nu väntar serieledaren Vasalund på ett ”nysått” Stadshagen. Hur är stämningen i laget?

– Den är mycket bra just nu. Vi är inne i en bra period och framöver har vi bara viktiga och roliga matcher så det märks att det är många som trivs i den här tillvaron.

Torsk i serien, men en magisk vändning i Svenska cupen. Blir det kryss mot ”Vasa” den här gången?

– Inte omöjligt med tanke på att det är de två lagen som släppt in minst mål som möts. Vi vet att Vasalund är ett riktigt bra lag men för oss finns inget annat än att ta tre poäng och det är vad vi kommer gå för. Det brukar räcka med ett mål framåt för vår del så vinner vi matcherna, förhoppningsvis även denna gång.

Kan ni gå fullt den här matchen med tanke på att Dalkurd väntar i Svenska cupen på tisdag?

– Absolut, inget snack om det. Vi har en bred trupp med riktigt hård konkurrens på många positioner så det kommer inte vara några problem alls. Vi kommer göra allt för att vinna båda matcherna.