Kärkis tankar inför Gamla Upsala: ”Ta taktpinnen direkt”

RedaktionenNyheter, Senior

Tre poäng mot Valbo (2-1) och på lördagen är det dags för nästa hemmamatch för Karlbergs BK i division 2 norra Svealand. Alexander Kärki vill se att KB tar tag i matchen från minut 1.
– Vi spelar på hemmaplan och då ska det vara vi som tar tag i taktpinnen direkt och sätter standarden, säger han inför lördagens match mot Gamla Upsala, avspark 14:00 på Stadshagen.

En skön trepoängare mot ett hårt kämpande Valbo. Vad var nyckeln till den segern?

– Tålamodet framförallt. Att få ett sådant mål i baken som vi fick efter att ha dominerat kraftigt skulle kunna slå undan benen på vilket lag som helst, men vi fortsatte att trumma på och trodde hela tiden på att vi skulle vinna den här matchen.

Någon KB-spelare du vill lyfta fram som stack ut?

– Adam Westin. Han har varit borta till och från i flera år nu men det är inget som märks av när han kommer in. Han har en spelstil som jag gillar och det är väldigt roligt att se honom tillbaka på planen. Tycker även att Kettler kom in med en skön energi och positivt snack som höjde laget.

Du var tillbaka i startelvan och stod för en bra insats. Vad kände du själv efter matchen?

– Det var roligt att spela och känna sig delaktig. Vi hade mycket boll och det är då jag kan utnyttja det jag är bäst på vilket jag tycker att jag gjorde på ett bra sätt.

Hur ska vi ta oss an Gamla Upsala på lördag och vad talar för att KB vinner?

– En väldigt tuff match mot ett lag som vi brukar ha svårt mot, även om vi vann borta senast. Vi måste våga att vara offensiva och tro på de kvalitéer vi har i laget. Vi spelar på hemmaplan och då ska det vara vi som tar tag i taktpinnen direkt och sätter standarden. Om vi tar med oss tålamodet som vi hade mot Valbo och förbättrar effektiviteten en aning i offensivt straffområde så kommer vi att vinna på lördag.

Matchen mot Gamla Upsala sparkar igång lördag 14:00 på Stadshagen. Entré 50 kr, swish eller kontant.

Alexander Kärki.

Född: 1996.
Moderklubb: BP.
Övriga klubbar: Djurgårdens IF.
Kom till KB: 2016.
Totalt antal matcher i KB-tröjan: 89 (69 starter).
Mål: 7.
Matcher 2019: 16 (8). Mål: 3.