Karlberg vann mot serieledarna efter galen avslutning

kb-pelleMatchreferat 2016, Nyheter

Efter tre matcher utan seger tog KB emot tabellettan Skiljebo SK på Stadshagen. Skiljebo kom till matchen med en god form och var obesegrat inför mötet med KB, som i sin tur hade en mindre bra form och en målskillnad på -1. Matchen skulle visa sig bli både tuff och dramatisk.

Skiljebo hade mer av bollen inledningsvis och rullade lugnt runt bollen för att försöka bygga upp anfall. KB låg djupt och rätt i positionerna och lät inte Skiljebo komma igenom centralt. Fanns det möjlighet att sticka upp gjorde ett opportunistiskt KB sitt bästa för att skapa målchanser, även om Skiljebo skulle skapa den första när ett skott gick precis ovanför.

Alexander Kärki hade några skott för KB i första halvlek, men ingen av dem blev särskilt farliga. André Nader gjorde ett bra jobb på sin vänsterkant och hade flera bra moment, samtidigt som Alenga Masimango kom närmast för KB innan paus när han sköt strax utanför mot den bortre stolpen. 0-0 efter första 45.

I början av andra försökte Skiljebo spela i ett högre tempo och KB fortsatte ligga rätt i positionerna. Skiljebo skapade en riktigt bra chans när bollen chippades in till en fristående Skiljebo-spelare, men som bara kunde nicka bollen utanför. KB kom runt på kanterna flera gånger, där Masimango och Nader vid ett flertal gånger gjorde sin gubbe. De flesta inspelen skulle dock bli ofarliga, även om Nader kom riktigt nära 1-0 med ett avslut som gick precis utanför den bortre stolpen.

Skiljebo tog ledningen minuterna i 80:e minuten. En frispark i bra läge sköts rakt på målvakten Edvin Hall som verkade ha kontroll över situationen, men tappade bollen som sedan stöttes in. 1-0 Skiljebo med mindre än tio minuter kvar. KB bytte in två anfallare i form av Arnold Maya Kisisua och Modou Gassama och försökte sätta tryck.

Och bara ett par minuter senare kunde KB kvittera efter ett fint anfall. Den inbytte David Lividikos drev fram bollen, väggade med Gassama och spelade ut bollen till Nader, som precis innanför straffområdet på ett tillslag kunde slå in bollen i det bortre hörnet. Målvakten chanslös – 1-1! Därefter svängde matchen lite grann, båda lagen försökte sätta tryck och sätta dit segermålet. Lividikos tog sedan fram bollen centralt igen och avlossade med vänsterfoten precis utanför straffområdet, och kunde se bollen segla in i första krysset – 2-1 med bara minuten kvar! Vild glädje utbröt och publiken jublade. Skiljebo skulle få en sista chans till kvittering, men volleyskottet kunde målvakt Hall ta hand om. Domaren blåste av matchen och KB kunde inkassera tre sköna poäng!

Huvudtränaren Pierre Gallo ställde upp på en intervju efter matchen.

2-1 mot Skiljebo, som inför matchen ledde tabellen. Vad tycker du om matchen?

Jag tycker att killarna följer matchplanen väldigt bra. Vi stod betydligt lägre än normalt sett, vilket var enligt planerna. De ska ha en eloge för att de orkar stå upp i den här värmen och så och göra rätt saker.

Vad säger du om avslutningen?

Den var lite dramatisk, haha. Målet som vi släpper in ska Eddie ta, inget snack om det, så det var tungt där och då. Men än en gång visar vi en jäkla moral, sen är det en fantastisk avslutning vi bjuder på. Det är jättekul för de spelarna som gör målen, men alla ska ha en eloge idag.

Vad visste ni om Skiljebo inför matchen?

Otroligt bollskickligt lag. Det bästa laget i serien, om man tittar på passningsspel och sådana saker. Vi ville inte bli genomspelade centralt, de fick gärna slå sina cross och därifrån fick vi ta det. Det tycker jag att vi fullföljer perfekt.

Ni hade inte vunnit på tre matcher men nu blir det seger. Hur ser du på er resultatrad sår långt?

I och med att vi vinner idag så är jag väldigt nöjd. Sen skulle vi gjort det bättre i föregående matcher och det har vi pratat ut om. Samtidigt är ju skadeläget eländigt, så det är väldigt många spelare som är utanför. Men än en gång har gruppen vuxit av det och jag tror att det kan vara bra på lång sikt också. Det är aldrig bra att det är skadorna såklart men det är skador som vi inte kan göra så mycket åt, det är armbrott och andra typ av frakturer så det är sånt som händer.

Karlbergs BK–Skiljebo SK 2–1 (0-0)
Mål: 0–1 (80) Självmål, 1–1 (88) Andre Nader (David Lividikos), 2–1 (90+) David Lividikos (Modou Gassama).
Publik: 90 st på Stadshagens IP

Vårens sista match spelas mot FC Gute på torsdag på Stadshagens IP. Matchstart kl. 19.00.

Varmt välkomna!

/David Nylund