Karlbergs BK – Åkersberga 6-0

Thomas BahnsonDam, Nyheter

På ”super” lördagen äntrade damerna planen efter herrarnas vinst för att ta revansch på Åkersberga för förlusten i våras. KB kom till spel med sin minsta matchtrupp hittills men den osade kvalité.

KB tog ledningen efter 10 min. Rebecca Rolin skickar in en frispark distinkt in i boxen som styrs in av en ÅBK spelare. Kort därpå utökar KB till 2-0 när Rolle spelar in Lilja Björk i straffområdet som tar ned bollen snyggt och lägger in den säkert. Sedan dröjer det till precis innan halvtid men 3-0 var väl värt väntan. Malin Wikström som varit skadad i över ett år gjorde comeback i denna match och fick göra mål redan efter några minuter på hennes inhopp. Ledningen var fin men en av de mer positiva inslagen i matchen var uppbyggnadsfasen där backlinjen och mittfältet hittade varandra tålmodigt.

Direkt efter paus utökar Nishtiman Abbasi ledningen till 4-0 efter att Lilja kommit runt på kanten av boxen och spelat in bollen till Nishti som petade in den framför målvakten. Med kvarten kvar frispelar Rolle Sandra Ulfves som bredsidar in 5-0 förbi utrusande målvakten. Och Nishti avslutar målskyttet på slutet när Sandra spelar in bollen från högersidan till Nishti som får göra ett identiskt andra mål.

Revanschen var komplett. Från 0-3 i våras till 6-0 i lördags. Och nu har en liten liten lucka öppnats upp mellan KB och 4e placerade laget i tabellen. Kommande helger möter de tre topplagen varandra och där gäller det för KB att prestera maximalt för att ta igen de poäng som behövs.

Karlbergs BK – Åkersberga 6-0 (3-0)

KB, mål: 1-0 Självmål (Rolle), 2-0 Lilja Björk (Rolle), 3-0 Malin Wikström (Lilja), 4-0 Nishtiman Abbasi (Lilja), 5-0 Sandra Ulfves (Rolle), 6-0 Nishtiman Abbasi (Sandra)

Publik: ca 60