Karlbergs BK-Älta 3-8

Thomas BahnsonDam, Nyheter

Under lördagen tog damerna sig an Älta IF i Victoria Cup på Stadshagens IP. Motståndet kom från en div 1 säsong förra året och skulle givetvis bli en tuff utmaning för KB som själva kommer från en div 4 säsong. 

Mötet började med en straff för KB som Madde Rylander förvaltade med kyla. Matchen började därmed med KB ledning 1-0. 

Första 25 minuterna såg det ut som KB var laget som spelade högre upp i seriesystemet. Älta kom sällan ur sin egen planhalva med organiserat spel. KBs höga press innebar ett flertal erövringar på offensiv planhalva som borde resulterat i något mål men målchanserna blev aldrig så bra som de borde blivit. Många fina uppspel gjorde också dessa 25 minuter till en fröjd för ett KB öga. Uppspel och press har varit huvudfokus på försäsongen hittills och det är kul att det syntes mot tufft motstånd. 

Men i 27e minuten kom kvitteringen och efter det tog den intensiva inledningen ut sin rätt och orken var inte längre densamma. I några olyckliga situationer rann det iväg med flera mål på kort tid. Två spelare gjorde det extra bra i Älta och det var prestationerna av offensiva vänsterbacken och kaptenen. Det stod 1-4 i paus. 

I andra halvlek kom KB ut med attityd. Med utvilade lungor såg det helt plötsligt nästan ut som första 25 igen. 2-4 kom omgående via Lilja Björk som blev frispelad av Madde. Två spelare som visat exemplarisk form över de två första matcherna på försäsongen. Tyvärr kom 2-5 kort därpå men Lilja responderade med sitt andra mål för dagen direkt efter för resultatet 3-5. Men precis som i första halvlek tog Älta över spelet allteftersom och deras kvalité var till slut för mkt för KB och målen trillade in över halvlekens gång. 

Älta går rättvist vidare till nästa omgång medan KB får slicka såren och ta med sig de positiva sakerna och komma tillbaka starkare i kommande matcher. Det var stundtals fint spel mot tufft motstånd och det är iaf något att glädjas över. 

Karlbergs BK-Älta IF 3-8 (1-4)

1-0 Madde Rylander

2-4 Lilja Björk (Madde)

3-5 Lilja Björk

Kommentarer

kommentarer