Karlbergs BK – Bollnäs GIF 2–0

kb-redNyheter, Senior

Karlberg tog säker seger hemma mot Bollnäs

KB var dominanta från start och när 1–0 kom i 16:e minuten genom Modou Gassama framspelad av Marcus Kettler var det helt logiskt. KB-ledningen borde ha varit större i paus då laget hade flera bra lägen att öka på ledningen. Närmast kom Alexander Kärki men hans avslut gick tätt utanför. En gång gick bollen i mål och det efter ett kanonskott av Marcus Kettler i nättaket. Men då bedömdes en offsidestående Moonga Simba ha skymt målvakten så det målet dömdes bort. Tråkigt för Kettler som levererade säsongens projektil på Stadshagen.

I andra halvlek var KB fortsatt lika överlägsna spelmässigt och gav egentligen inte Bollnäs en chans att komma in i matchen. I 60:e minuten var det Alenga Masimango som tryckte in 2–0 efter ett inspel från Moonga Simba.
– Vi är nöjda med det vi gör spelmässigt. Däremot är vi inte nöjda med effektiviteten. Vi borde ha vunnit med fem, sex bollar sett till chanserna, säger KB-tränaren Kalle Karlsson.
Han plussade extra för försvararna Gabriel Beckman och Oskar Sewerin samt anfallaren Marcus Kettler.
– Gabbe gör en mycket bra match. Kul för Oskar att komma in och agera så stabilt och Kettlers löpningar i första halvlek drog verkligen isär Bollnäs.
Nästa match, den näst sista omgången i division 2 norra Svealand, spelas på lördag borta mot IFK Lidingö på Lidingövallen kl 16.00.

Karlbergs BK–Bollnäs GIF 2–0 (1–0)
Mål: 1–0 (16) Modou Gassama (Marcus Kettler), 2–0 (60) Alenga Masimango.
Publik: 100 (på Stadshagens IP).