Karlbergs BK Dam redo för en ny titeljagande säsong

kb-pelleNyheter

Seriepremiären i 2019 års division 3A stundar. Söndagen den 7 april ställs damerna mot lokalkonkurrenten Mariebergs SK hemma på Stadshagens IP och det är ett symboliskt möte. För ganska exakt två år sedan spelade dessa båda lag mot varandra i KB:s första riktiga match tillsammans sedan nystarten. Då var KB i division 5 och Marieberg i division 2 och MSK gick segrande med 2-0. Spola fram tiden två år och två seriesegrar och de spelar nu i samma division redo att mötas på lika villkor.

Det har gått snabbt för damerna. Varje säsong har förväntningarna levts upp till och överskridits. Målsättningen från början var att spela i division 3 säsongen 2019 och resan hit har varit övertygande med hela 199 mål framåt och endast två förluster på två år.

Leder laget gör Thomas Andrén Bahnson som Sportchef & Chefstränare. Tillsammans med assisterande tränaren & målvaktstränaren Ricardo Pinto samt fysansvarig Anders Carbonnier.

Som resultaten visar har truppen varit stark sedan starten, men för att alltid sträva efter att utvecklas och ha en hälsosam konkurrenssituation är det viktigt att få in nya hungriga spelare. Och vi har fått se flera intressanta nyförvärv komma in under försäsongen. 7 nya spelare har tillkommit däribland meriterade spelare som Lilja Björk, Josefine Brorson och Caroline Blom (alla division 1), Therese Kvist (division 2) samt två lovande unga spelare i Saloa Sepulveda Romero och Matilda Adlertz Bertzén. Kul är också att duktiga Matilda Gustafsson kommit ”hem” igen efter en sejour bort från laget.

Redaktion fick några minuter med Chefstränaren Thomas Andrén Bahnson:

Hur har det sett ut på försäsongen?

Det har sett väldigt bra ut. Vi har haft fantastiska förutsättningar med träningar i JB-hallen och på Bosön samt matcher på uppvärmda planer så det finns inga ursäkter att inte vara redo för seriestarten. Närvaron har varit bra och det känns som alla är taggade för denna säsong.

Vad har matcherna gett för frågor och svar?

Resultatmässigt har det varit positiva med idel segrar i träningsmatcherna. Enda plumpen kom i cupmötet med Älta. Frågan vi ville ha svar på var om den fysiskt krävande spelidén som vi pratar mycket om på träning skulle anammas av spelarna. En annan fråga var hur snabbt vi skulle hitta en kemi mellan nya och gamla spelare. Det har varit en process men de senaste två matcherna har verkligen visat att tjejerna både förstått och tagit till sig spelidén och vi har sett olika intressanta partnerskap utveckla sig på planen.

Vad är det för spelidé du talar om?

Utan att avslöja för mycket kommer det inte vara lätt att möta oss i år. För att vinna mot oss kommer man behöva vara på tå under 90 minuter.

Några spelare som utmärkt sig lite extra?

Det är alltid svårt att svara på en sådan fråga för när det går bra gör hela laget det bra. Alla våra lagdelar har imponerat i omgångar men sedan är det såklart omöjligt att inte nämna våra poängplockare (så här långt) Lilja Björk, Josefine Brorson och Madde Rylander som stått för 16 mål och 7 assist på 5 matcher. Värt att nämna är också 16-åriga Amelia Unge som flyttats upp till A-laget till denna säsong och gjort det väldigt bra på mittfältet både i spelet men även i protokollet med 4 assist på 3 halvlekar.

Vad tror du om årets seriespel, har vi möjlighet att vinna serien även i år?

Det blir såklart mycket tuffare i år. Inga matcher kommer bli enkla utan det kommer krävas 100 % insats i varje match. Förhandstippade lagen är Lidingö och Dalhem som åkte ur division 2 och som tippas gå direkt upp igen. Men jag har stort förtroende för truppen och jag ser försiktigt optimistiskt på säsongen. Vi är på god väg att hitta en kemi i spelet och med många spelare med spetskompetens som kan avgöra matcher och seriens bästa målvaktspar hoppas jag vi har ett ord med i fighten om uppflyttning.

Karlbergs BK:slångsiktiga målsättning är att bli en stabil division 1 förening på damsidan och än så länge finns inget som säger att det är en orimlig målsättning att sträva efter. Med en seriös och utbildad tränarstab, ett kvalitativt lag och en ambitiös förening bakom sig är allt möjligt.

Vi hoppas få se många Karlbergare nere på Stadshagen när damerna spelar sin seriepremiär mot Marieberg. Söndagen den 7 april klockan 18.00.

/red