Karlbergs BK – Enebybergs IF 5-0

Thomas BahnsonDam, Nyheter

På lördagen stod Enebybergs IF för motståndet. Laget som chockade KB med en 3-0 ledning efter en halvtimme i cupen i höstas men, men som KB vände och vann. Denna gång bjöds det inte på någon chock. KB vann med solklara 5-0 utan att släppa till en enda målchans förrän i princip sista sparken. 6e raka segern är ett faktum.

Med 10 spelare borta pga skador, resor och möhippor fick KB ställa upp i en ny formation med nya konstellationer. Dagen började ironiskt nog med en möhippa för KB också. Caroline Johansen kidnappades av sina vänner under försnacket i omklädningsrummet.

Madde Rylander öppnade målskyttet med en enkel bredsida efter fint förarbete av Jessica. Sedan dröjde det till andra halvlek innan nästa satt. Anna Blomkvist nickade in 2-0 på nya taktiken för fasta situationer. 3-0 kom efter att Madde returnerat tjänsten och frispelat Jessica Eriksson som placerade säkert. Jessica gjorde även 4-0 på en distinkt frispark i nättaket. Madde avslutade målskyttet med sitt andra mål för dagen. Två mål och två assist vardera för våra två anfallare.

Försvarsspelet var annars det som utmärkte denna match. Backlinjen och mittfältet skötte markeringsspelet till fullo och släppte inte till en enda målchans förrän i sista sparken men då stod Sally i vägen.

Nästa match är borta mot Kungsängen söndagen den 3e juni kl 17.00. Då jagar damerna 7e raka segern.

Karlbergs BK – Enebybergs IF 5-0 (1-0)
KB, mål: 1-0 Madde Rylander (Jessica), 2-0 Anna Blomkvist (Madde), 3-0 Jessica Eriksson (Madde), 4-0 Jessica Eriksson, 5-0 Madde Rylander (Jessica)