Karlbergs BK – Enskede IK 3-7

Thomas BahnsonDam, Nyheter

På tisdagkvällen spelade damerna sin största match i historien när etablerade div 1 laget Enskede IK kom på besök i Svenska cupen. Kanske inte den viktigaste matchen men helt klart den största och svåraste. KB blev inbjudna pga sin fina resa i förra årets Victoria Cup. 

Första halvlek var en kamp. KB höll ihop laget och täckte ytor och höll jämna steg större delen av halvleken. Enskede hade spelet och KB stack upp på kontringar men Enskedes kvalité gav större effekt i slutändan. Enskede tog ledningen efter 10 min från en till synes klar offside position. Men KB höll uppe moralen och jobbade sig in i matchen och lyckades kvittera efter en halvtimme när Lilja Björk snappat upp en lös boll och tåpajat in bollen från straffområdeslinjen. Några minuter senare gör Enskede 2-1 när deras vindsnabba högerforward tog sig förbi på kanten och spelade snett in för avslut. KB kunde kvitterat igen när Matilda, Matti och Josefine alla hade lägen men det blev istället 3-1 i sista minuten och det var egentligen det enda tillfället KB tappade fokus i halvleken när vi missade att falla på en djupledsboll. 

KB börjar andra halvlek på samma sätt som första. Tjejerna jobbar för varandra och sticker upp på kontringar. Men Enskede gör 4-1 med en timme spelad och då vore det inte konstigt om KB börjar hänga med huvudena. Men moralen i detta laget är fantastiskt. Nu börjar upphämtningen. Lilja Björk reducerar till 2-4 när hon rundade målvakten och sköt från svår vinkel. Och hon fullbordade även sitt hat-trick när hon vände upp backen och placerade förbi målvakten. Det var 10 min kvar att spela och spelarna började tro att upphämtningen kunde bli total. Det var kanske den euforin som gjorde att vi tappade fattningen lite och släppte in 2 mål på 3 minuter direkt efter. Och även 7-3 kom på slutet. 

Det var ett tråkigt slut efter 3-4 målet men insatsen var heroisk och något vi ska vara stolta över. Vi fick Enskede att fundera under andra halvlek och det var vårt mål. Detta är något som bör läggas in i självförtroende-boxen ihop med senaste tidens fina resultat och vi jobbar vidare. 

Karlbergs BK – Enskede IK 3-7 (1-3)

KB, mål: 1-1 Lilja Björk, 2-4 Lilja Björk, 3-4 Lilja Björk (Josefine)

EIK, mål: 0-1, 1-2, 1-3, 1-4, 3-5, 3-6, 3-7

Publik: ca 50

Kommentarer

kommentarer