Karlbergs BK – Essinge IK 4-0

Thomas BahnsonDam, Nyheter

I en sen kvällsmatch på söndagen tog KB emot lokalrivalen Essinge IK för första gången i damhistorien. Ett lag som kom 4a i serien förra året och som har mängder med erfarenhet. Efter en fullspäckad dag med allt från lagfotografering, middag, glass-mys och scouting var lagmoralen på topp och det syntes i matchen från första stund.

Redan i 6e minuten gör KB 1-0 efter ett fint anfall längs vänsterkanten. Josefine Brorson slog ett perfekt inlägg till Lilja Björk som kontrollerade bollen och placerade säkert intill stolproten. Det tog ett tag för KB att komma tillrätta med Essinges långa bollar men ju längre matchen led blev det ett mindre problem. När spelet höll på att balansera sig stack Matilda Gustafsson upp i 35e minuten och gjorde 2-0 efter att ha brutit ett uppspel och skjutit över målvaktens utsträckta händer. Det var ett viktigt mål.

I andra halvlek blev det ett ställningskrig. KB fick jobba hårt i defensiven för att hålla Essinge borta från farliga situationer. Backlinjen stod alltid rätt och Sally i målet var alert till de chanser de lyckades skapa. När matchen närmade sig slutskedet gjorde Lilja Björk det förlösande 3-0 målet efter en härlig diagonal passning från Michaela Svennas. Kort därpå rör Lilja till det framför Essinges mål igen. Hon får till ett avslut från nära håll men bollen tar i stolpen, Sofia Fredrikson är snabb på returen och får en touch på bollen som letar sig över mållinjen innan målvakten hinner kasta ut den. Innan matchen var slut fick Essinge en straff efter att Sally Bondesson varit lite väl brysk i en duell. Men hon revanschserar sig och räddar straffen säkert. Slutresultatet blev 4-0.

Andra raka segern och nu har damerna tagit 7 poäng på 4 matcher som får räknas som en fin start på årets div 3 äventyr. Och då har KB redan mött lag som slutade på 3e, 4e och 5e plats i förra årets serie. Denna helg är det spelledigt men 18/5 är det möte med serieledande Lidingö. Det blir en tuff match men då finns också en chans att komma ikapp.

Karlbergs BK – Essinge IK 4-0 (2-0)

KB, mål: 1-0 Lilja Björk (Josefine), 2-0 Matilda Gustafsson, 3-0 Lilja Björk (Michaela), 4-0 Sofia Fredriksson (Lilja)

Publik: ca 20