Karlbergs BK – FC Gute 1–0

kb-redMatchreferat 2018, Nyheter, Senior

Karlbergs BK tog första trepoängaren för året när FC Gute besegrades på lördagen.

Stadshagens IP bjöd på sol och sommarvärme när Gotlands bästa fotbollslag kom på besök. Och det blev en pangstart för Karlberg. Även om Gute var framme och skapade en jättechans i första minuten där Viktor Segerström svarade för en vass räddning var det därefter KB som tog tag i spelet. I fjärde minuten lyfte Alexander Kärki in 1–0 via bortre stolpen. Sedan fortsatte KB att skapa chanser. Alexander Hedman brände öppet mål från två meter i åttonde minuten och Moonga Simba skaffade sig ett bra skottläge där avslutet blev för tamt. I 21:a minuten fick hemmalaget en lättvindig straff när Alexander Kärki gjordes ned. Men Gutemålvakten Dylon Powley klarade försöket från Modou Gassama.
KB fortsatte att spela bra och hittade en del fina kombinationer. I slutet av halvleken slappnade hemmalaget av och Gute skapade ett par halvchanser som Viktor Segerström klarade.

I andra halvlek föll hemmalaget hem och bevakade ledningen. Gutes bästa chans var en frispark som tog i överkanten av ribban, så mycket mer skapade inte gästerna.
– Vi märkte att Gute ville spela in bollen bakom oss på deras snabbe forward Jens Hägg så den här gången valde vi att ta ned försvarslinjen och säkra ledningen. Fram till 70:e minuten när de fick en frispark kändes det kassaskåpsäkert. Spelmässigt kan vi prestera bättre än vi gjorde i andra halvlek, men den här matchen var det viktigast att säkra trepoängaren. Första halvtimmen i första halvlek spelade vi bra fotboll och den tar vi med oss till fortsättningen, säger KB-tränaren Kalle Karlsson.
Han plussade för försvararen Alexander Hedman samt mittfältsduon Victor Vera Garcia och Alexander Kärki, som styrde det offensiva spelet i första halvlek.
Nästa match spelas på lördag borta mot IFK Mora.

Karlbergs BK–FC Gute 1–0 (1–0)
Mål: 1–0 (4) Alexander Kärki (Nicholas Hillgren).
Publik: 150 (på Stadshagen).