Karlbergs BK föll mot Lidingö – skadorna fortsätter gäcka

Lennart SandahlNyheter, Senior

Karlbergs BK åkte på en tung 3-1-förlust borta mot IFK Lidingö på lördagen. Detta trots spel med en man mer i 70 minuter. Dessutom bröt Carlos Quintero Russo armen och fick hämtas med ambulans på innerplanen.

Som ni hör var det lite av en mardrömsmatch för KB på lördagen.

Ett hårt skade- och sjukdomsdrabbat lag dök på på Lidingövallen med tre poäng i sikte. Trots en spelmässigt bra start fick hemmalaget göra det första målet – på ett väldigt passivt KB-försvar. Bara 20 minuter in i matchen fick en Lidingöspelare sitt andra gula kort.

KB förvaltade det inte på ett optimalt sätt, men hade ändå flertalet heta målchanser där bollen dansade på mållinjen. 0-1 i paus.

I den andra halvleken kom Carlos Quintero Russo in från bänken, men han hann bara spela fem minuter innan olyckan var framme i en nickduell. Russo landade illa och fick hämtas med ambulans. På tisdagen opererades han på Danderyds sjukhus med två brott i armen.

Kvitteringen skulle till slut komma. Andreas Flyckt hann före Lidingös målvakt och bröstade fram bollen till Modou Gassama som la in bollen i öppet mål. Det kändes som att spelet äntligen släppte för KB och vi väntade på ett segermål. I stället kom ett nytt försvarsmisstag som ödelade chanserna. En lång utspark ställde KB-försvaret och Lidingö fick en onödig frispark. På den gjorde Fredrik Bergman ett fantastiskt frisparksmål. Fyra minuter senare kontrade Lidingö in 3-1 och matchen var definitivt avgjord.

Huvudtränare Pierre Gallos säger så här om matchen.

3-1-förlust mot Lidingö trots en man mer i drygt 70 minuter. Varför förlorar vi?
– Vi förlorar matchen för att vi inte är tillräckligt skickliga i vårt passningsspel. Gör inte rätt saker och tar egna beslut utanför våra riktlinjer samt är oödmjuka inför uppgiften. Sen är Lidingö kliniska i sina avslut, men som helhet är jag väldigt missnöjd med vår insats och hoppas att vi inte upprepar den här typen av prestation igen.

KB har varit hårt drabbade av skador och sjukdomar på sina nyckelspelare under våren. Nu är det värre än någonsin. Hur hanterar du det som tränare?
– Klart det är frustrerande men många av skadorna är inget som man kan freda sig emot utan som tyvärr tillhör idrotten, problemet är att alla har tillkommit under samma period och det blir kännbart på många sätt. Nu är det som det är och vi behöver sluta oss samman sista tre matcherna innan ledigheten.

Hur ser du på matchen mot Skiljebo?
– Otroligt tuff uppgift som väntar men en jäkla utmaning för gruppen, har sagt det från dag ett att Skiljebo och Forward är de bästa lagen i serien, men vi ska komma ut som ett nytt lag på lördag och verkligen göra vårt yttersta för att vinna matchen.

/red