Karlbergs BK – Hanvikens SK 3-2

Thomas BahnsonNyheter, Nyheter KB fotboll

I årets första träningsmatch stod div 4 laget Hanvikens SK för motståndet. Matchen spelades på Farsta IP under torsdagskvällen. KB gick hem segrande med 3-2 och har fått en positiv start på försäsongen. 

På senaste tiden har debatten om bristen på förutsättningar under vintern för fotbollsföreningar dykt upp igen. Dam har tränat på snö på snöröjda planer men det visade sig också igår att en plan kan va grön men ändå ospelbar. Spelarna halkade omkring som Bambi i vissa fall och det var ett under att ingen skadade sig.

Men båda lagen ville genomföra matchen och gjorde det bästa av den. Det här var första tillfället att se många nya ansikten i spel och truppen innehöll hela 5 debutanter och 2 provspelare. 

Första halvlek: 

KB började starkare och var speciellt lyckosamma med att hitta rättvänd bollhållare centralt. Och via en genomskärare från Cecilia From drog 17-åriga debutanten Sofia Fredriksson ifrån sin motståndare och placerade in 1-0.

Hanviken tog sig in i matchen efter detta och började pressa mer aggressivt. Det resulterade i några tveksamma situationer utanför vårt straffområde och på en av dom fick Hanviken frispark som slogs in i nätmaskorna via Michaelas händer, 1-1. På en annan kom deras anfallare in i vårt straffområde via ett motlägg och placerade in 2-1 från nära håll. Med några sekunder kvar kände Madde Rylander på sig det och testade ett av sina för oss kända skott från halvhalva planen och bollen seglade över en chockad målvakt! Det stod därmed 2-2 i paus. 

Andra halvlek:

Denna var KB:s från start till mål bortsett från någon kvalificerad chans för motståndarna.Två formationer testades i varsin halvlek och i andra halvlek hittade KB lättare förbi deras aggressiva press. Erika Back och Ida Lang hade ett härligt samspel på mittfältet och de kombinerade tillsammans för det 3-2 mål som som skulle visa sig vara det avgörande. Ida petade in bollen efter att ha kört slalom mellan motståndare in i straffområdet. 

KB hade bud på fler mål, speciellt Jessica Eriksson som kom till ett gyllene läge men fick se sitt vänsterskott räddas vid ena stolpen. Samt Madde som tog ned ett inlägg på bröstet och drog ett hårt skott på halvvolley rakt på målvakten. Allt som allt var detta en bra match av KB och varje tillfälle är viktigt framöver för att hitta kemin och mönster i spelet , säger tränare Thomas Bahnson. 

På tal om förutsättningar. Nästa vecka kan det ironiskt nog inte bli bättre. Ett träningspass i Johan Björkmanhallen under veckan samt träningsläger på Bosön under helgen. Som avslutning på lägret står Ängby IF för motståndet i Vinnarhallen (kom 2:a i div 3 förra året) och det blir en nyttig erfarenhet inför det stundande Victoria Cup mötet med (troligtvis) Lidingö från div 2.

Karlbergs BK – Hanvikens SK 3-2 (2-2)

KB, Mål: 1-0 Sofia (Cecilia), 2-2 Madde, 3-2 Ida (Erika)

HSK, mål: 1-1, 1-2

Kommentarer

kommentarer