Karlbergs BK – Huddinge 5-0

Thomas BahnsonDam, Nyheter

På lördagen äntrade damerna planen på Stadshagen för att spela näst sista träningsmatchen innan allvaret börjar. Huddinge stod för motståndet, som spelar i parallellserien 3B. 

Efter några sena sjukdomsfall gick vi från full bänk till 1 avbytare men spelarna på plats var spelsugna och hade inte velat byta ändå. 

Det tog ca 10 min för KB att komma in i matchen, det stod och vägde. Men efter det hittade laget tajmingen i presspelet och tryckte ned Huddinge i eget område gång på gång. Det anfallet inte vann tog mittfältet och försvaret hand om. Många fina kombinationer på mittfältet kunde resulterat i något mål men skärpan i avgörande lägena fanns inte just då. Ungefär en halvtimme in i halvleken kom första målet och det genom Lilja Björk som slog in returen på Josefines skott. Kort därpå byggde KB spel på högersidan och ytterbacken Michaela Svennas provade ett långskott från kanten som seglade perfekt över målvaktens utsträckta händer för 2-0. En trio av inspel från Lilja borde nog genererat i något mål till men resultatet stod sig till pausvilan. 

Första kvarten på andra halvlek blev mer utsträckt. Spelet böljade från sida till sida och det fanns ytor överallt att utnyttja. Det där gillar Lilja och så kom också 3-0 via en djupledsboll från Josefine Brorson till Lilja som avslutade med ett lågt distinkt skott. Sofia Fredriksson gjorde sedan ett förlösande mål för 4-0 efter ännu en assist från Josefine och 5-0 gjorde Josefine själv efter ett härligt kraftfullt skott i bortre sidnätet. Både MatildaB, Sofia och Lilja var nära att utöka men det blev slutresultatet.

Försäsongen har varit positiv men det här var ett steg framåt i prestation. Var och en börjar närma sig samma våglängd på plan  och det känns som taktiken börjar sätta sig. Sedan finns också individuell kvalité när det kollektiva inte flyter. 

Nästa lördag den 30e mars spelar damerna genrepet mot div 2 laget Ekerö IK. Matchen spelas kl 11.30 på Träkvistvallen. 

Karlbergs BK – Huddinge 5-0 (2-0)

KB, mål: 1-0 Lilja Björk (Josefine), 2-0 Michaela Svennas (MatildaG), 3-0 Lilja Björk (Josefine), 4-0 Sofia Fredriksson (Josefine), 5-0 Josefine Brorson (MatildaB)

Kommentarer

kommentarer