Karlbergs BK – IFK Lidingö 0–1

kb-redNyheter, Senior

Karlbergs BK föll i toppmatchen mot IFK Lidingö förra veckan.

Det var KB som tog tag i matchen, dock utan att skapa några farliga chanser. Lidingö hade bästa möjligheten i första halvlek via ett ribbskott. Victor Vera Garcia (skott över) och Modou Gassama (skott i utsidan av stolpen) hade de bästa hemmachanserna.
I andra halvlek ägde KB bollen. Alexander Kärki fick ett jätteläge att ge hemmalaget ledningen men skottet räddades av Lidingös målvakt. Gästernas Philip Göransson hade ett bra läge från nära håll, men fick inte till avslutet. Istället var det Lidingö som tog ledningen i den 70:e minuten efter att domaren gett en billig frispark och resliga mittbacken Hugo Lemne vunnit en nickduell och Muhammed Abdi Momin snappat upp returen.
Med åtta minuter kvar prickade Modou Gassama insidan av stolpen, närmare än så kom inte KB en kvittering.
– Vi gjorde en okej match, hade en del bra kombinationer i första halvlek men tog oss inte in i straffområdet tillräckligt ofta. I andra halvlek förde vi spelet långa stunder, men vi hade inte riktigt beslutsamhet i avsluten, vare sig i första eller andra. Kryss hade varit logiskt, men vi får slicka såren, säger KB-tränaren Kalle Karlsson, som berömde inhopparen Herman Magnusson.

Karlbergs BK–IFK Lidingö 0–1 (0–0)
Publik: 80.