Karlbergs BK – IFK Mora 6–1

kb-redNyheter, Senior

KB bjöd på målfest hemma mot IFK Mora

Karlbergs BK ångar på i division 2-fotbollen. Men det började trögt hemma mot IFK Mora. Efter en lovande inledning första fem-sex minuterna blev KB slarvigt och krampaktigt. Även om Mora inte hade skapat några chanser alls var det inte helt ologiskt att gästerna tog ledningen i minut 30 genom Goran Cuckovic sedan KB tappat bollen utanför eget straffområde.
– De hade bara varit i vårt straffområde sporadiskt, men vi hade ett antal enkla bolltapp i den perioden och började göra svåra saker. Baklängesmålet var symptomatiskt för en slarvig första halvtimma, säger KB-tränaren Kalle Karlsson.
Målet blev dock startskottet för en uppryckning. Modou Gassama gjorde 1–1 i minut 38 och sedan följde 2–1 (självmål sedan Gassamas avsluts styrts i mål av en försvarare) och 3–1 genom Herman Magnusson som drog dit en frispark sekunderna före paus.

I andra halvlek spelade KB ut hela registret. Laget dominerade totalt. Fem minuter in på halvleken kom 4–1 genom Moonga Simba efter en läcker kombination med Alexander Kärki. KB hade bud på fler mål, men det dröjde tills kvarten återstod till inhopparen Richmond Sobrinho dunkade in 5–1 med ett distansskott via ribban. I slutminuterna satte en annan inhoppare, Michel Montero, 6–1, fint framspelad av Alexander Hedman.
– Det var riktigt kul att se oss i andra halvlek. Då var vi gedigna i både offensiven och defensiven, presspelet fungerade bra och vi hade några finfina kombinationer, säger Kalle Karlsson, som berömde hela lagets andra halvlek och plussade extra för mittfältaren Alexander Kärki.
Nästa omgång spelas på lördag borta mot Sundbybergs IK.

Karlbergs BK–IFK Mora 6–1 (3–1)
Mål: 0–1 (30) Goran Cuckovic, 1–1 (38) Modou Gassama, 2–1 (42) Självmål, 3–1 (45) Herman Magnusson, 4–1 (51) Moonga Simba (Alexander Kärki), 5–1 (75) Richmond Sobrinho (Michel Montero), 6–1 (86) Michel Montero (Alexander Hedman).
Publik: 100 (på Stadshagens IP).

Foto: Anders Jansson