Karlbergs BK – IFK Stockholm 2–0

kb-redMatchreferat 2015, Senior

Modou Gassama (till höger) nickade in KB:s 1–0-mål idag mot IFK Stockholm. Här jublar han med Mathias Karelius. Till vänster syns Sebastian Silva. Foto: Anders Jansson

Det satt långt inne. Men efter två sena mål lyckades Karlbergs BK vinna första mötet med IFK Stockholm i kvalet till division 2. Returen spelas nästa söndag.

Karlbergs BK tog tag i matchen från början hemma på Stadshagen. Laget dominerade inledningsvis och började skapa chanser. Keivan Keshavarz hade en tidigt i matchen när han sköt ett skott som täcktes av försvarare. Andreas Vikström fick ett friläge från högerkanten, men Kevin Strimer i bortamålet räddade. KB skapade fler lägen efter fasta situationer, men utan att ha marginalerna med sig. I slutet av halvleken kom den bästa möjligheten när Filip Mårtensson fick ett inspel och prickade ribban.

I starten av andra halvlek klev IFK Stockholm fram och hade initiativet första fem-sju minuterna efter vilan. Gästerna skapade någon halvchans.
KB tog över händelserna igen och dominerade under sista halvtimmen. De röda hade flera bra lägen, men bollen ville inte in. Närmast kom Sean Sabetkar som nickade vilket tvingade Kevin Strimer till en svettig räddning.
– Det var frustrerande att skapa så mycket lägen men inte få hål på dem, konstaterar KB-tränaren Kalle Karlsson.
I den 83:e minuten blev IFK Stockholms Yunus Ünver utvisad för sin andra varning, ett hårt domslut. Den efterföljande frisparken lyftes in i straffområdet där Modou Gassama nådde högst och nickade in 1–0.
KB tryckte på i slutskedet och med sekunder kvar av stopptiden kom 2–0. Keivan Keshavarz lyfte ett känsligt inlägg och Mathias Karelius nickade in 2–0-målet.
– Vi hade tur som fick sena mål, men sett till spelövertaget var det absolut inte orättvist. Tyckte att vi styrde matchen från start, säger Kalle Karlsson.

Karlbergs BK–IFK Stockholm 2–0 (0–0)
Mål, KB: 1–0 (84) Modou Gassama (Keivan Keshavarz), 2–0 (90) Mathias Karelius (Keivan Keshavarz).
Publik: 180.

Returen spelas söndag 25 oktober på Vårbergs IP (vi återkommer om matchtid).