Karlbergs BK – IFK Stocksund 1–1

kb-redNyheter, Senior

Karlbergs BK kryssade i toppmatchen mot IFK Stocksund.

Toppmötet på nationaldagen började trevande. KB började med att ge bort bollen vid eget straffområde och bjöd Stocksund på en jättechans i tredje minuten. KB hade svårt att hitta rytmen och gjorde enkla misstag. Stocksund var hetare i duellerna och hade ett par farliga avslut, ett tätt utanför och ett som Viktor Segerström räddade till hörna.
Efter 25 minuter fick KB bättre kontroll på händelserna och då avtog gästernas offensiv. Därefter var det rätt intetsägande och chansfattigt fram till minuten före paus. Då rullade KB upp ett anfall längs vänsterkanten och Marcus Kettler dundrade upp bollen i nättaket.
– Första halvlek var riktigt svag från vår sida, påminde lite om första halvlek i premiären mot Gamla Upsala, men den här var nog snäppet sämre. Vi lyckades inte med de mest basala grejerna, hade otroligt många slarviga, tekniska misstag. Samtidigt är det ju någon styrka att ändå gå till ledning mot så bra motstånd som Stocksund trots att vi var så bleka, säger KB-tränaren Kalle Karlsson.

I andra halvlek höjde sig hemmalaget. Alenga Masimango fick ett jätteläge att sätta 2–0 men skottet tog i undersidan av ribban. På returen hamnade bollen hos Victor Vera Garcia som tvingade gästernas målvakt till en svettig räddning.
Stocksund fick en hörna i 60:e minuten, återigen en bjudning av KB, och då dundrade David Seger in 1–1 på halvvolley. Resultatet stod sig tiden ut. Simon Berg prickade utsidan av stolpen för hemmalaget och Stocksund hade ett farligt avslutsläge i 88:e minuten som styrdes till hörna.
– Vi hade en stor portion tur som gick till pausledning. Sedan hade vi bra lägen att göra både 2–0 med ribbskottet och 2–1 med stolpskottet så det var nog logiskt med kryss till slut. Vi är inte nöjda med insatsen, men vi får vara nöjda med att vi inte förlorade.
Kalle Karlsson berömde försvararen Michael Jahn och mittfältaren Victor Vera Garcia, för dennes andra halvlek.

Karlbergs BK–IFK Stocksund 1–1 (1–0)
Mål: 1–0 (43) Marcus Kettler (Nicholas Hillgren), 1–1 (57) David Seger.
Publik: 180 (på Stadshagen).