Karlbergs BK – IFK Stocksund 3-3

Thomas BahnsonDam, Nyheter

Damerna spelade sin sista seriematch för säsongen på fredagskvällen mot toppkonkurrenten IFK Stocksund på Stadshagens IP. Inget av lagen hade något att spela för då KB säkrat seriesegern i förra omgången och Vasastans BK säkrat silvret i onsdags. Men i ett möte av denna kaliber är alltid äran en viktig ingrediens.

KB gick till spel med en tunn trupp pga skador och andra orsaker. Då togs tillfället i akt att ge ytterligare en yngling chansen att testa på seniorspel. Denna säsong har systrarna Axelsson (Mildred och Beata) samt Lina Sahlén representerat damerna och denna gång var det dags för Nilla Wernersson, född 2003.

Första halvlek var KB:s svagaste på hela säsongen. Stocksund spelade med ett högt tempo och KB var inte med på noterna. Men målen som skulle komma var också individuellt sett de konstigaste på hela säsongen. Stocksund gjorde 0-1 efter 2 minuters spel på ett inlägg som dök in i bortre krysset. I mitten av halvleken kom 0-2 efter att en av deras spelare blev kvar på marken efter en fällning utanför straffområdet. Då sköt en spelare bollen i tom kasse medan KB spelarna väntade på att spelaren skulle resa sig upp och spela. Och 0-3 kom i halvlekens sista stund på straff efter att Lina oturligt fått bollen på handen efter ett starkt hemåtjobb.

Under halvtidsvilan gick snacket ut på taktiska förändringar och att visa lagmoral och det gav stor effekt i andra halvlek som resultatmässigt svängde helt. 1-3 kom tidigt och det gav energi till laget. Nishtiman Abbasi nickade in 1-3 på hörna som Madde tagit. I mitten av halvleken kontrade Nishti in ytterligare ett mål för sitt 27e för säsongen efter ännu en framspelning av Madde Rylander. Sedan var det dags för Sofia Fredriksson att sätta sitt första mål för året när hon slog in sin egen retur över målvakten för 3-3 och upphämtningen var klar! Det fanns fortfarande lite tid kvar för lagen att ta hem vinsten men resultatet stod sig.

Spelmässigt var detta inte KB:s bästa match men det krävdes stor moral att hämta upp ett 0-3 underläge och det såg till att damerna kunde avsluta serien på ett snyggt sätt. Nu har KB en match kvar detta år och det blir Victoria Cup mötet med Kungsängens IF den 20/10.

Karlbergs BK – IFK Stocksund 3-3 (0-3)

KB, mål: 1-3 Nishtiman Abbasi (Madde), 2-3 Nishtiman Abbasi (Madde), 3-3 Sofia Fredriksson

IFKS, mål: 0-1, 0-2, 0-3