Karlbergs BK – IK Frej Täby FK 3-0

Thomas BahnsonDam, Nyheter

På lördagen var det äntligen dags för hemmapremiär för damerna. IK Frej Täby FK stod för motståndet.

Matchen började trevande. Många passningar gick till fel adress och spelet befann sig ofta i en grötig massa. Men med första målet öppnades tillställningen upp och då tog KB tag i taktpinnen. På en hörna av Jessica Eriksson klev Nishtiman Abbasi smart framför målvakten och petade in bollen för 1-0. Under halvleken hade KB ett antal hörnor som blev ping-pong matcher i straffområdet och som borde resulterat i fler mål. Men en kombination av att bollen inte studsade vår väg och något ovårdat skjutande så blev det inga mål på de chanserna. Mot slutet av halvleken satte dock Nishtiman Abbasi 2-0, sitt andra mål för dagen. Frida Östholm arbetade fram bollen och Nishti drog på ett långskott utanför straffområdet som flög i en perfekt båge över målvakten. KB undvek ett tråkigt avslut på halvleken när en felpass ställde försvaret och Täbys anfallare fick öppet mål men vinkeln var snäv och skottet smet utanför stolpen.

Andra halvlek var bättre för KB:s del. Det blev fler spelvändningar och ett öppnare spel. 3-0 kom via en retur från Jessica Erikssons skott som Anna Blomqvist petade in för sitt officiella debutmål i KB. Försvarsspelet satt också bättre. Det var mycket aggressivare press på bollhållare och Täby hölls på avstånd från målet. I matchen var det några tuffa dueller som resulterade i några skador för Täby och det var olyckligt.

Effektiviteten fanns inte i denna match så resultatet stod sig och KB följde upp sin 3-0 vinst mot Stocksund med ytterligare en 3-0 vinst. Nästa match är på lördag mot Tekniska Högskolan på Stadshagens IP2 klockan 16.00.

Karlbergs BK – IK Frej Täby FK 3-0 (2-0)
Mål, KB: 1-0 Nishtiman Abbasi (Jessica), 2-0 Nishtiman Abbasi (Frida), 3-0 Anna Blomqvist (Jessica)