Karlbergs BK kvalar till ettan igen – Karlsson: ”En spetsigare trupp”

RedaktionenNyheter, Senior

Vi fick tag på Kalle Karlsson på bussen mot Ytterhogdal som blir det första hindret på vägen kvalet till division 1. Karlsson kvalar till ettan för tredje gången med KB. Tredje gången gillt?
– Kvalmatcher är alltid tajta och små saker avgör, säger han inför söndagens match.

Kval till division 2 2015 med uppflyttning som följd.
Kval till division 1 2016 som blev berömd som ”Kvalvakan”.
Kval till division 1 2018.
Kval till division 1 2019.

Fjärde kvalet uppåt på lika många säsonger som huvudtränare för Karlberg. Hur var känslan när allt säkrades i Mora?

– Det var skönt att klara av det med en match kvar och slippa möta Lidingö med kniven mot strupen i sista omgången. Nu lyckades vi vinna mot Lidingö ändå, men det var nyttigt att kunna ge några spelare lite vila efter en tuff höst.

Det kom in både nya spelare och ledare i somras. Hur har det påverkat hösten?

– Det var nödvändigt att förstärka i somras eftersom vi hade en tuff skade- och sjukdomssituation i slutet av vårsäsongen, dessutom tappade vi ju några spelare. Tillskotten har gett oss en bredare och spetsigare trupp. Sedan har ”Dogge” (Douglas Jakobsen) kommit in och bidragit med ny energi i coachteamet och det har också var väldigt positivt.

KB har fallit på målsnöret 2016 och i fjol blev det uttåg i den första kvalomgången. Vad har du och laget dragit för lärdomar av tidigare kval?

– Kvalmatcher är alltid tajta och små saker avgör så koncentrationen i alla moment måste upp ett par procent.

Ett närmast helbrittiskt Ytterhogdal är först ut på söndag. Sedan väntar Motala på hemmaplan. Hur ser du på den lottningen?

– Två bra lag. Ytterhogdal har en enorm budget och 16 brittiska heltidsspelare. De är ett gediget lag. Motala har nyligen varit uppe i division 1 och var i Superettan 2001 så det är en klubb som har erfarenhet av att ligga på högre nivå än division 2. Ett lag med en hel del individuell kvalitet.

Vad blir extra viktigt i den första kvalmatchen, där det väntas bli kylslaget, i Ytterhogdal?

– Klä sig varmt!

För alla supportrar som inte kan se matchen på plats i Ytterhogdal så går den att följa via livestream (utan kommentatorer).

Avspark: Söndag 15:00.
Kostnad: 69 kr

Klicka på länken här för att komma till sändningen