Karlbergs BK – Lidingö 1-1

Thomas BahnsonDam, Nyheter

På lördagen tog KB emot Lidingö i årets hittills viktigare match i toppen av tabellen. Med Lidingö 1p framför med 2 matcher mindre spelade behövdes 3p i detta mötet för att ha en rimlig men tuff chans till seriesegern.

I vårens 2-2 möte sattes blåprinten för taktiken i detta möte. Taktisk disciplin, defensivt kompakta och sylvasst kontringsspel. KB levererade fullt ut utefter de premisserna. Första halvek var frustrerande. Tjejerna fick springa extremt mycket när Lidingö rullade boll men målchanserna stod KB för. Mikaela, Rolle, Lilja och MatildaG hade alla fina möjligheter att öppna målskyttet. Istället gjorde Lidingö 0-1 i halvlekens sista sekund på sin första riktiga chans. Riktigt surt när det kom på övertid i en halvlek som inte behövde övertid och i en situation där vi slumrade till för första gången.

I andra halvlek flyttades lagdelarna något högre upp. Flera halvchanser och en ypperlig målchans dök upp för KB medan försvarsspelet fortsatt hindrade Lidingö att skapa mkt framför mål. 1-1 kom genom Rebecca Rolin på en frispark som gick in via ribban. KB fick luft under vingarna efter det målet och slängde in fler forwards för att hitta vinnarmålet. Sally Bondesson räddade 2 bra chanser för Lidingö medan Madde Rylander hade möjligheten i matchens sista minut. Bollen damp ned framför mål som Madde tog ner på bröstet och drog till ett hårt skott som gick rakt på målvakten, till synes utan hennes vetskap. Och för att öka frustrationen blåste domaren av matchen utan övertid när vi hade tryck utanför deras straffområde i anfallet efter.

Det ska inte låta som KB hade den här matchen under kontroll. Lidingö var duktiga och det var såklart därför KB spelade defensivt disciplinerat. Men tänker man att fotboll handlar om mål och att skapa målchanser och inte bara äga bollen så var det KB som hade övertaget för att vinna denna match. Nu blir det svårt att komma ikapp Lidingö i tabellen men mötet mot Essinge i nästa match är viktig för 2a platsen. Just nu innebär den inget men som vi såg i veckan när Sätra drog sig ur div 2 så har förutsättningar förändrats och mkt kan fortfarande hända i stockholmsfotbollen. KB kämpar in i det sista!

Karlbergs BK – Lidingö 1-1 (0-1)

KB, mål: 1-1 Rebecca Rolin (Lilja)

IFKL, mål: 0-1

Publik: ca 50