Karlbergs BK-Marieberg 1-1

Thomas BahnsonDam, Nyheter

På söndagskvällen vankades en tidigarelagd seriepremiär för damerna, mot lokalkonkurrenten Mariebergs SK. De var de enda lagen i spel i helgen i div 3A.

Marieberg öppnade matchen bäst. Med sin tyngd och rutin vann de dueller och fick igång ett uppbyggnadsspel genom sin duktiga centrallinje. Målchanser var dock inget som något av lagen skapade mycket av. Båda lagens försvarsspel var exemplariskt. KB:s mittbackspar Jenny Segerfalk och Emma Aagaard var lagets främsta lagdel i denna match och Jenny även matchens lirare för sina ofantliga brytningar och trygghet i passningsspelet. 

KB gjorde ett trippelbyte efter en halvtimme för att få ordning på spelet och vi såg en markant förbättring omgående. KB började styra spelet mer och mer genom Emma Svedberg som förgrundsfigur på mitten. Men det stod fortfarande 0-0 i paus.

Andra halvlek kunde inte börjat sämre. Efter bara några minuter slår EmmaA en oaktsam central passning som deras anfallare bröt och drog sedan iväg ett långskott som seglade över Sally i målet. Det var tungt. Men i denna halvlek har KB taktpinnen. Det outtröttliga mittfältet av Matilda Gustafsson, Amelia Unge och EmmaS övermannade Mariebergs duo på mittfältet och började komma till mer intressanta lägen och en kvittering såg möjlig ut omgående. Och så steg Lilja Björk fram än en gång. Hon snappade upp ett instick i boxen och vrickade bollen förbi målvakten men såg ut att hamna ur vinkel men lyckades otroligt nog placera in bollen i bortre sidnätet från omöjlig vinkel, 1-1. 

Marieberg hade två farliga chanser efter kvitteringen, en mot en situationer där bollen smet utanför stolparna. Likaså hade KB två chanser. Matilda Adlertz Bertzén åkte slalom mellan några backar men lyckades inte placera bredvid målvakten utan sköt rakt på. Och MatildaG fick till ett avslut på en rörig hörna som seglade precis över ribban när det såg ut som att det skulle bli ett sent avgörande. 

Men slutresultatet blev 1-1 och KB inkasserare poäng direkt. I en förmodad jämn serie blir varje poäng viktig. Överlag en godkänd premiär men nerver fanns och tjejerna kan mycket bättre. Ny chans kommer på lördag hemma mot Spånga IS klockan 14.00. 

Karlbergs BK – Mariebergs SK 1-1 (0-0)

KB, mål: 1-1 Lilja Björk 

MSK, mål: 0-1

Publik: ca 50

Kommentarer

kommentarer