Karlbergs BK – Reymers 4-2

Thomas BahnsonDam, Nyheter

När vi fick tillgång till helplan i Vinnarhallen på Bosön kändes en match som det självklara valet. Reymersholm accepterade med kort varsel. Matchen startade 20.30 på onsdagskvällen. 

Som väntat höll KB i taktpinnen från start. Det var gott om målchanser men det var först efter ca 15 min första målet kom. 1-0 gjorde Ronja Lilja som överlappade Lilja på vänsterkanten och blev serverad av just Lilja. Skottet precis utanför straffområdet var snyggt och svårstoppat.  2-0 gjorde sedan Lilja Björk själv efter en smart djupledslöpning på Michaela Svennas boll över backlinjen. Hade det inte varit för dålig skärpa i avsluten och en bra insats av målvakten så hade det rasslat in betydligt fler mål i kassen. Det var smått otroligt hur mycket chanser det var som inte förvaltades. 

Andra halvlek började på värsta sätt. Reymers går upp och reducerar direkt. Backlinjen var inte kompakt och markering missades på bortre och Reymers hänförare lobbade bollen över Carro i målet. Många byten i paus gjorde att spelet blev lite ryckigt och Reymers skapade nu tryck. KB reser sig dock och börjar kombinera bra på mittfältet. 16 åriga Amelia Unge assisterar två ggr om till vår provspelare för dagen som får visa sin kvalité genom att göra 2 mål i sin första match i rödvita tröjan. Vi hoppas kunna presentera henne inom kort. 

Efter detta händer en konstig sak. Jenny Segerfalk ansågs kapa deras anfallare i boxen och fick först gult kort men sedan rött. Och straff blev det såklart. Nr16 steppade upp och satt den i krysset för sitt andra mål för dagen. Detta blev en trippel smäll och hjälpte inte det ryckiga spelet. Men KB lyckades ändå skapa 2-3 ypperliga tillfällen att göra ytterligare mål men skärpan var som sagt inte tillräckligt bra denna match. 

Nu väntar träningsläger i Gimo fre-sön där vi åker med 21 spelare och 2 ledare. Match mot just Gimo väntar på lördag och massa annat roligt. 

Följ oss på Instagram för att hänga med i alla nyheter under helgen. 

Karlbergs BK – Reymers 4-2 (2-0)

KB, mål: 1-0 Ronja Lilja (Lilja) 2-0 Lilja Björk (Michaela) 3-1 Provspelare (Amelia) 4-1 Provspelare (Amelia)

RIK, mål: 2-1, 4-2

Kommentarer

kommentarer