Karlbergs BK – Reymers 5-1

Thomas BahnsonDam, Nyheter

På fredagskvällen var det dags för våravslutning mot Reymers hemma på Stadshagens IP.

Efter att Vasastan smygit med upp i topp och helt plötsligt lagt sig på samma poäng som KB var det upp till damerna att skapa en lucka inför sommaruppehållet.

Starten på första halvlek var jämn och lagen kände på varandra utan att skapa så mycket. Efter en kvart steg Jessica Eriksson fram och pricksköt viktiga 1-0 målet från långt håll. Reymers kvitterade på en hörna efter en halvtimme. Madde Rylander fixade dock så KB gick till pausvila i ledning med en av halvlekens sista sparkar. 2-1 målet var en pärla från långt avstånd.

I andra halvlek öppnades matchen upp och det blev mer ytor att spela på. Det utnyttjade KB bäst och tog tag i taktpinnen. I 52a minuten satte Ida Ekelund sitt första mål för KB efter en tilltrasslad situation i straffområdet. Och sedan dröjde det till sista tio minuterna då Nishtiman Abbasi åter igen kom in i målprotokollet med sina två mål för både 4-1 och 5-1.

I 46e minuten hände något historiskt. Beata Axelsson, född 2004, gjorde debut i seniorsammanhang och blev den yngsta som någonsin representerat damlaget. Beata gjorde en fantastisk insats på vänsterbackspositionen med härliga offensiva räder. Hon följer sin äldre syster Mildred Axelssons fotsteg (född 2002) i att representera KB på den högsta nivån på damsidan.

KB visar styrka ännu en gång och går in i uppehållet obesegrade efter 7 segrar och 1 oavgjord på 8 matcher. Man hade kunnat skapa en av seriens bästa uppställningar med de 11 spelare som var borta till denna match och detta resultat visar vilken bredd som laget har.

Hösten drar igång igen 6 aug med första matchen planerad den 12 aug mot Reymers i returen.

Karlbergs BK – Reymers 5-1 (2-1)

KB, mål: 1-0 Jessica Eriksson (Caroline), 2-1 Madde Rylander (Jessica), 3-1 Ida Ekelund (Madde), 4-1 Nishtiman Abbasi (Nada), 5-1 Nishtiman Abbasi (Erika)

RIK, mål: 1-1