Karlbergs BK serievinnare och klara för div 4!

Thomas BahnsonDam, Nyheter

Damerna spelade på lördagen sin sista match i serien mot Tekniska Högskolan med förutsättningarna att de skulle vinna div 5C så länge inte det blev en 24-0 förlust. Men har man följt damerna i år var det aldrig en risk utan det hade varit mer konstigt om spelarna tappat fokus.

En 5-1 vinst, 39 av 42 poäng och 135 mål senare titulerades Karlbergs BK serievinnare i div 5C och är klara för div 4!

Själva matchen startades starkt av Tekniska Högskolan, det märktes att de var motiverade, vid vinst kunde de ta andraplatsen som sannolikt ger en plats i div 4. Men efter den jobbiga 10 minutersperioden tog KB tag i spelet och började hitta anfallsmönstret som suttit hela säsongen. Dagens offensiva ytterbackar Emelie och Josefine kom gång på gång på kanterna och det var så första målet kom. Josefine fick bollen på djupet på vänsterkanten, tog sig förbi sin motståndare och in i straffområdet och fick till ett inspel som styrdes in i eget mål av motståndarna. 2-0 kom genom Joana på ett riktigt striker-avslut i boxen efter fin pass från Cecilia. Joana gjorde även 3-0 efter att Emelie drivit upp bollen på högerkanten och slagit ett härligt inlägg som Joana petade in precis framför utrusande målvakten. 4-0 kom tätt därpå efter ännu ett kantanfall, Åsa slog ett inlägg som Nishti avsluta exemplariskt, ett otippat nickmål!

Andra halvlek avtog farten, det skapades inte jättemånga chanser. Tekniska Högskolan fick in en reducering efter att de brutit ett uppspel och överraskat Ida i mål. Men glädjande nog fick KB sista ordet i matchen och Nishti sköt in sitt andra för dagen efter fint förarbete från Nada.

När slutsignalen gick blev det firande vid planen! Guldhattarna kom på och det blev mycket glädje, sång och fotografier. I omklädningsrummet blev det lite bubbel och prisutdelning och det blev ett perfekt avslut på den magnifika säsong tjejerna åstadkommit.

Damerna är dock inte klara för året, redan på söndag spelas första omgången i Victoria Cup där div 4 motsåndet Ösmo väntar. Kom ner till Stadshagens IP kl 18.00 och gratulera damerna och stötta i kampen för ett ordentligt försök att komma långt i Victoria Cup. KB startar matchen med 1 straff.