Karlbergs BK – Skiljebo SK 1–1

kb-redNyheter, Senior

Karlbergs BK tappade poäng i slutminuten mot Skiljebo

KB kom till lördagens möte med sju raka segrar i division 2 norra Svealand. Men den här helgen tog vinstsviten slut. Den borde inte ha gjort det sett till matchens utseende. Hemmalaget var tämligen överlägset spelmässigt mot ett ungt Skiljebo, där jättetalangen Dennis Collander, 16, övertygade på mittfältet. Bortsett från trevande första fem minuter var det KB som dominerade och kom till en mängd avslut och skapade en mängd hörnor i första halvlek. Dock utan att få till det sista. Skiljebos bästa läge var ett skott i utsidan av stolpen som Viktor Segerström i hemmamålet såg ut att ha hyfsad koll på.

I andra halvlek var dominansen lika stor medan Skiljebo hade svårt att skapa chanser efter paus. När kvarten återstod vek Moonga Simba in och avslutade i bortre hörnet till 1–0. Minuten senare prickade Gabriel Beckman stolpen med ett rungande skott och Marcus Kettler hade en ny träff i virket några minuter senare. Dessutom hade Moonga Simba ett friläge och Modou Gassama fick tre skottlägen i samma situation innan han skickade en studsande boll långt över.

Istället, som det så ofta blir när ett lag inte ”dödar matchen” – Skiljebo kvitterade på sin enda riktiga målchans i andra halvlek när Hampus Tjärnhell dök upp på bortre stolpen och nickade in 1–1 i 90:e minuten.
– Vi är besvikna så klart. Vi hade en mängd lägen i första där jag inte tycker att vi är tillräckligt beslutsamma. I andra gör vi 1–0 och har tre-fyra jättelägen att stänga matchen, säger KB-tränaren Kalle Karlsson.
– Imponerande av Skiljebo att komma hit med så ungt lag med 02:or, 01:or och 00:or och få med sig en poäng. Sett till chanserna skulle vi ha vunnit med tre-fyra bollar. Vi får skylla oss själva när vi inte var mer distinkta i straffområdet, säger Kalle Karlsson, som tyckte hela KB-laget kan bättre.
Alexis (Kousis) gör en bra match utifrån att han inte var helt fit for fight. Gabbe (Beckman) gör också många riktigt bra aktioner, men blandade lite för mycket.

Karlbergs BK–Skiljebo SK 1–1 (0–0)
Mål: 1–0 (75) Moonga Simba (Michael Jahn), 1–1 (90) Hampus Tjärnhell (Max Nordin).
Publik: 100 (på Stadshagens IP).