Karlbergs BK – Spånga 3-4

Thomas BahnsonDam, Nyheter

I lördags spelade damerna sin andra match i div 3A. Spånga IS stod för motståndet på Stadshagens IP.

KB började piggt i första minuterna där första anfallet var som taget ut skolboken. Men matchen stod och vägde ett tag. Spånga ville inte släppa några luckor bakåt och backade hem med sina offensiva spelare som gjorde det svårt att komma fram på mittfältet. KB försvaret hade dessutom problem att hantera Spångas duktiga släpande anfallare Julia Ekberg som tilläts rinna igenom defensiv planhalva gång på gång. Spånga tog ledningen via just en sådan situation där en enkel boll över backlinjen frigjorde anfallaren och hon placerade bakom Sally i målet. Efter detta blev KB piggare och kvitteringen kom efter att Josefine frispelat Lilja Björk framför mål och hon gjorde inget misstag. Kort därpå skapade vi tryck och var nära att ta ledningen men MatildaG missade ett bra läge. Istället släppte vi in 1-2 och 1-3 på några få minuter där vi återigen lät redan nämnd anfallare vandra in i vårt straffområde ohindrat för sitt hattrick. 

Andra halvlek börjar på sämsta möjliga sätt. 1-4 kommer omgående efter ytterligare tveksamt försvarsspel. Det var nattsvart. Men det positiva från denna match var att tjejerna omedelbart ryckte upp sig istället för att gå ner sig. Andra halvleken handlade egentligen bara om KB. Uppbyggnadsspelet blev tryggare och fina kombinationer skapades på mittfältet. Med 20 min kvar reducerade Josefine Brorson till 2-4 efter passning från Lilja. Sedan reducerar Lilja ytterligare en gång till 3-4 med 10 min kvar. Under denna tid har KB också en ramträff och ett bra tryck mot Spångas mål. 2-3 kaosmoment i Spångas box resulterade aldrig i ett kvitteringsmål och KB hade chansen i matchens sista anfall när Lilja spelade in bollen i boxen till framrusande MatildaG men det blev ett motlägg med målvakten som precis hann före i sista sekund. 

KB inkasserade därmed sin första förlust i seriespelet. Det har varit en tuff start med endast 1 av 6 möjliga poäng. Laget har inte lyckats starta matcherna på ett bra sätt men ändå dominerat andra halvlekarna och visat att de är ett kompetent div 3 lag. Men en match spelas över 90 min och det är utmaningen för tjejerna att hålla samma kvalité över en hel match och inte bara i perioder. 

Nu är det uppehåll över påsk. Nästa match är borta mot Vallentuna den 28 april. Då är det en måstematch där vinst är det enda som gäller. 

Karlbergs BK – Spånga IS 3-4 (1-3)

KB, mål: 1-1 Lilja Björk (Josefine), 2-4 Josefine Brorson (Lilja), 3-4 Lilja Björk (Saloa)

SIS, mål: 0-1, 1-2, 1-3, 1-4

Publik: ca 40

Kommentarer

kommentarer