Karlbergs BK – Strömsbergs IF 3–1

kb-redNyheter, Senior

Karlbergs BK tog tre viktiga poäng i lördagens match hemma mot Strömsberg.

KB, som spelade mot IFK Stocksund i veckan, gjorde sex ändringar i startelvan.
Hemmalaget satte fart direkt mot jumbon från Tierp och Moonga Simba fick ett friläge redan efter 30 sekunder, framspelad av Marcus Kettler. I fjärde minuten fick Alexander Hedman bra skottläge från vänster, men skottet blockerades till hörna. KB totaldominerade spelet. Strömsberg stack emellan med en frispark som styrdes utanför medan domaren Erik Skotte dömde bort ett till synes regelrätt KB-mål från Christoffer Redenstrand (domaren hävdade ruff på Richmond Sobrinho i en annan del av straffområdet, men det var inget som uppfattades på matchvideon). 1–0 kom istället i minut 23 då 18-årige Moonga Simba frispelades av Alexander Kärki och placerade in sitt första mål i KB-tröjan. Fler mål blev det inte före paus, även om KB hade bud på fler (Strömsberg hade även ett rent friläge som Viktor Segerström klarade.

I andra halvlekens inledning hade KB flera jättechanser att avgöra matchen. Istället kom 1–1 efter ett inlägg i minut 58. KB-tränaren Kalle Karlsson bytte in Modou Gassama från bänken och anfallaren hade bara varit på plan en minut när han skruvade in 2–1, framspelad av en annan inhoppare, Alenga Masimango. Marcus Kettler prickade sedan stolpen ett par minuter senare och KB hade möjlighet att döda matchen, bland annat ytterligare ett bortdömt mål, denna gången för offside. Istället fick Strömsberg en vass kvitteringschans, men Segerström klarade. Modou Gassama satte 3–1 i 84:e minuten, fint framspelad av Herman Magnusson.
– I första halvlek har vi en del fina kombinationer första 25 minuterna. Vi borde ha gjort fler mål med tanke på alla avslutslägen och, sett till hur det såg ut, sökt mer spel centralt. I andra var det stundtals lojt och på ett onödigt sätt bjöd vi in Strömsberg i matchen. Första halvlek var okej, den tar vi med oss, säger Kalle Karlsson.
Han lyfte två spelare i hemmalaget:
Simon Berg startar matchen piggt och har flera bra aktioner, inte minst bra löpningar utan boll. Alexander Kärki gör också bra saker när han fick styra. I andra halvlek är det rätt slätstruket överlag, i den halvleken kan alla bättre.
Nästa match spelas på lördag borta mot BKV Norrtälje.

Karlbergs BK–Strömsbergs IF 3–1 (1–0)
Mål: 1–0 (23) Moonga Simba (Alexander Kärki), 2–1 (62) Modou Gassama (Alenga Masimango), 3–1 (84) Modou Gassama (Herman Magnusson).
Publik: 100 (på Stadshagen).