Karlbergs BK – Sundbybergs IK 4–0

kb-redMatchreferat 2018, Nyheter, Senior

Victor Vera Garcia jublar efter sitt 2–0-mål i mitten av andra halvlek.

Karlbergs BK tog tredje raka serievinsten i lördags mot Sundbybergs IK.

KB-tränaren Kalle Karlsson gjorde sex ändringar i startelvan jämfört med laget som startade i veckans minnesvärda Svenska Cupen-vändning mot Vasalund (3–2). Bland annat var Viktor Segerström tillbaka mellan stolparna och Christoffer Redenstrand och Viktor Kramer säsongsdebuterade i elvan.
Det var hemmalaget som skapade det mesta och det bästa i första halvlek. Marcus Kettler hade ett avslut som smet tätt utanför stolpen och sprang sig till ett nytt fint skottläge sedan han spelats fram av Viktor Kramer. Ledningsmålet kom i mitten av halvleken när Christoffer Redenstrand spelade in bollen och Kettler styrde in bollen vid första stolpen.
Kettler hann även med att skjuta en rungande frispark i stolpen och Alexander Kärki sköt tätt utanför i friläge minuterna före paus. Sundbybergs bästa och enda chans var en nick efter frispark som landade i händerna på Viktor Segerström.

I andra halvlek bevakade Karlberg ledningen. Sundbyberg hade svårt att skapa chanser och spelet var ganska intetsägande första kvarten. Domaren Robin Andersson skapade dock lite turbulens i minut 56. KB:s mittfältare Adam Westin blev fälld i en omställning och domaren lämnade fördel. Spelet fortsatte i 2-3 minuter utan avbrott och under den tiden måste domarteamet ha drabbats av minnesförlust. För vid nästa spelavbrott delades det ut en varning till – Adam Westin. Domaren hade helt enkelt fått för sig att han var den som hade delat ut tacklingen som förtjänade ett kort…

Westin fick senare utgå med en fotskada. In kom Victor Vera Garcia och denne spelade huvudrollen under sista halvtimmen. Först satte han 2–0 framspelad av Marcus Kettler. Sedan tog han emot en passning från brorsan i William i 81:a minuten och rullade in 3–0. På tilläggstid spelade Victor Vera Garcia fram Modou Gassama som i friläge kunde sätta 4–0.
– Det var en disciplinerad insats. Vi var tajta bakåt och det var förstås väldigt kul att få göra lite mål eftersom vi haft det trögt med målskyttet. Vi har en bred trupp och idag fick vi demonstrera det, säger KB-tränaren Kalle Karlsson.
Han berömde hela laget och plussade extra för backlinjen.
I nästa match väntar Skiljebo SK på bortaplan.

Karlbergs BK–Sundbybergs IK 4–0 (1–0)
Mål: 1–0 (25) Marcus Kettler (Christoffer Redenstrand), 2–0 (67) Victor Vera Garcia (Marcus Kettler), 3–0 (81) Victor Vera Garcia (William Garcia), 4–0 (90) Modou Gassama (Victor Vera Garcia).
Publik: 120.