Karlbergs BK – Täby FK 3–0

kb-redNyheter, Senior

Karlbergs BK tog säker trepoängare mot Täby

KB fick en smakstart med 1–0 redan i nionde minuten. Det var Richmond Sobrinho som smekte ett inlägg perfekt på pannan på Marcus Kettler som nickade in ledningsmålet. KB förde spelet och med tio minuter kvar av halvleken kom 2–0 sedan Victor Vera Garcia mycket elegant regisserat ett anfall som slutade med att Alenga Masimango fick fritt fram och rullade in 2–0.
– Första 25-30 minuterna är vi väldigt nöjda med, då spelar vi med högt tempo och koncentrerat. Då var det njutbart att se oss spela. Sedan går vi tyvärr ned oss sista tio minuterna före paus och börjar slarva, säger KB-tränaren Kalle Karlsson.

I andra halvlek rivstartade KB och hade två stolpskott inom loppet av några minuter, först genom Herman Magnusson och sedan genom Moonga Simba. 3–0 kom istället när Modou Gassama nådde högst i straffområdet och nickade in bollen. Efter målet tappade KB det fina spelet och sista 20 minuterna var det Täby som förde matchen, dock utan att skapa särskilt många farliga lägen. Det farligaste – och egentligen den enda riktigt heta chansen – var efter en hörna där Oskar Sewerin rensade på mållinjen.
– Första halvtimmen och första tio minuterna i andra halvlek är vi väldigt nöjda med. Då tycker jag att vi visar att vi är ett riktigt bra lag. I övrigt kan alla bättre. Det räcker inte att spela bra i 40 minuter som vi gjorde idag. Då finns alltid risken att det straffar sig, säger Kalle Karlsson.
Han berömde hela laget för inledningen på första halvlek och plussade extra för anfallaren Marcus Kettler.
– I stort sett alla var bra under första halvtimmen och Kettler var briljant, inte bara för målet. Det här var hans bästa halvlek i KB-tröjan. Sedan kan alla betydligt bättre än vi presterade i stora delar av andra.
Nästa match spelas hemma mot Bollnäs på lördag kl 14.00.

Karlbergs BK–Täby FK 3–0 (2–0)
Målen: 1–0 (9) Marcus Kettler (Richmond Sobrinho), 2–0 (35) Alenga Masimango (Victor Vera Garcia), 3–0 (53) Modou Gassama (Herman Magnusson).
Publik: 120 (på Stadshagens IP).