Karlbergs BK – Valbo 1–1

kb-redNyheter, Senior

Foto: Pierre Anderzon

Karlberg åkte på en tung poängförlust i helgens hemmamatch mot Valbo (1–1) när gästerna kvitterade i slutminuterna med sin enda målchans.

KB ägde matchen parkerade stundtals på Valbos planhalva. Men hemmalaget kunde inte omsätta sina chanser. I 50:e minuten prickade Alenga Masimango in 1–0 för KB. Sedan hade de röda flera jättechanser att öka på ledningen. Istället kunde Valbo kvittera i den 87:e minuten med lagets första riktigt farliga läge.
– Det var en av de tyngsta och mer orättvisa poängförlusterna man åkt på. Jag tycker att vi spelade rätt bra i perioder, inte första 20 minuterna, men i stora perioder gör vi de rätta sakerna. I första halvlek hade vi inte riktigt kvaliteten i den sista passningen, i andra halvlek tog vi oss till lägena och då var problemet att vi inte kunde sätta dit chanserna. Vi får lära oss av detta, säger KB-tränaren Kalle Karlsson.

Karlbergs BK–Valbo 1–1 (0–0)
Mål, KB: 1–0 (50) Alenga Masimango (Modou Gassama).
Publik: 80 (på Stadshagen).