Karlbergs BK värvar 17-årig talang: ”Potential att nå elitfotbollen”

Lennart SandahlNyheter, Senior

Moonga Simba är klar för Karlbergs BK. 17-åringen, född år 2000, ansluter från den gångna säsongens seriekonkurrent Håbo FF där han trots sin ringa ålder fick en hel del speltid i division 2.
– Redan från första intrycket kändes det rätt med KB, säger yttermittfältaren.

Karlbergs BK:s första nyförvärv inför säsongen 2018 är här.

Blott 17-årige Moonga Simba har tränat med laget efter säsongen och imponerat så pass mycket på ledningen att han erbjudits en plats i truppen. Förra säsongen stod han för flera goda insatser för sitt Håbo FF.

KB-tränaren Kalle Karlsson ser fram emot att arbeta med den snabbe yttermittfältaren.

– Trots sin ringa ålder har Moonga redan två års erfarenhet av division 2-spel. Nu står han inför en viktig säsong och vi är glada att han och hans rådgivare tycker att Karlberg är den bästa utvecklingsmiljön för honom. Med rätt inställning och utveckling har Moonga potential att nå elitfotbollen och det är det vi kommer att jobba hårt för, både vi i tränarteamet och Moonga själv. Han har tränat med oss under hösten och det känns som att han gått framåt kontinuerligt bara under den här korta tiden, säger han.

– Väldigt kul att Moonga ser oss som det bästa alternativet för fortsatt utveckling. Om han är lyhörd, jobbar hårt på varje träning och tar för sig när speltiden kommer, så kan jag definitivt se honom spela högre än division 2 i framtiden, säger sportchef Lennart Sandahl.

Hemsidan passade på att ställa några frågor till nyförvärvet.

Hej Moonga. Välkommen till KB! Varför blev det rödvitt för dig?
– Tack! Det blev rödvitt för det kändes rätt direkt på första intrycket, både med spelarna och Kalle, och jag tror att KB är ett steg för mig att utvecklas.

Beskriv dig själv som fotbollsspelare.
– Om jag ska beskriva mig så skulle jag nog säga att jag är en teknisk spelare som gillar att utmana och jobbar hårt.

Målsättning nästa säsong?
– Målsättningen nästa säsong för mig är att kunna ge laget så mycket jag kan och fortsätta på min utveckling.