Karlbergs BK värvar från Djurgården: ”En energisk ytterback”

RedaktionenNyheter, Senior

Efter den offensive mittfältaren ”Tino” Capotondi har Karlbergs BK nu gjort klart med ännu ett nyförvärv. Vänsterbacken Daniel Persson, 19, ansluter från Djurgårdens U19.
– Från flera håll har jag hört att KB är en välskött förening som de allra flesta trivs mycket bra i, säger han.

Karlbergs BK fortsätter att bygga truppen inför nästa säsong i division 2 Norra Svealand.

Förra veckan blev Constantino ”Tino” Capotondi klar från Sundbybergs IK i samma serie. I dag har KB glädjen att presentera ännu en ung och hungrig spelare med hög potential.

Daniel Persson, 19 år (född 2000), från Djurgårdens U19 har provspelat med klubben efter att tävlingssäsongen avslutats och övertygad. I 5-0-segern mot just Djurgårdens U19 spelade han som vänsterback och stod för en lovande insats.

– I Daniel får vi in en skarp kille med god karaktär, som kommer att bidra till laget med sitt sätt att vara både på och utanför plan. På plan är det en energisk ytterback som besitter ett moget allroundspel… jag tror han kommer ha en fin utveckling och bli en vass seniorspelare i den rödvita tröjan, säger tränaren Douglas Jacobsen.

Sportchef Lennart Sandahl:

– Jättekul att Daniel väljer att spela med oss nästa år. En fin karaktär med hög potential. Spelskicklig och hårt arbetande med ett duellspel som är imponerande trots sin ringa storlek, säger han.

Ett par frågor till KB:s senaste nytillskott!

Välkommen Daniel! Hur blev det Karlberg för din del?
– Stort tack! Efter ett mycket utvecklande år i Djurgården U19 var det dags för mig att ta nästa steg i min karriär, och redan från början kände jag att Karlberg skulle passa mig perfekt. Ett topplag i division 2 som strävar efter att spela utvecklande och offensiv fotboll är något som jag gärna vill vara en del av.

Vad visste du om klubben sen innan?
– Från flera håll har jag hört att KB är en välskött förening som de allra flesta trivs mycket bra i. Har några bekanta i laget sen tidigare som pratat gott om föreningen. En månad med laget och ledningen har stärkt denna bild och jag ser verkligen fram emot säsongen som kommer.

Berätta om din bakgrund som spelare och vad du är för spelartyp?
– Innan tiden i Djurgården har jag spelat i både Boo FF och Hammarby. Lirade en säsong i division 3 med Boo, som har hjälpt mig i övergången från juniorfotbollen till seniorfotbollen.

– Som spelare är jag ganska all-round, med erfarenheter på flera olika positioner. Det har lett till att jag utvecklat både offensiva och defensiva kvaliteter som jag har kunnat utnyttja på ett bra sätt på vänsterbacksplatsen. Jag försöker alltid att spela för laget och vill bidra med min del för lagets bästa.

Hur tänker du inför nästa år. Vad är din målsättning?
– Målsättningen inför nästa säsong är dels att spela så bra fotboll som möjligt men även att steget upp till division 1. För mig är målet främst att konkurrera om en plats i startelvan och fortsätta utvecklas som fotbollsspelare. Jag tror att Karlberg erbjuder en perfekt miljö för mig att göra just det.