Karlbergs BK – Vasalunds IF 3–2 (Svenska cupen)

kb-redNyheter, Senior

Marcus Kettler har precis placerat in 3–2 i slutsekunderna för Karlberg i cupmötet med Vasalund. Till vänster syns Christoffer Redenstrand och i mitten Modou Gassama. Foto: Anders Jansson

Karlbergs BK svarade för en supervändning när man säkrade avancemang i Svenska cupen.

KB hade lottats mot tufft motstånd i den första kvalomgången av Svenska cupen. Vasalunds IF väntade och Solnalaget har imponerat stort i division 2-serien där man tagit sex raka vinster.
Även om KB spelmässigt höll jämna steg med gästerna stod det 0–2 efter knappa halvtimmen sedan Linus Malmborg (straff) och Andreas Rako gett Vasalund en tvåmålsledning. KB hade lägen att reducera men fick inte till det i det sista avgörande momentet. AIK-lånet Daniel Mushito hade ett jätteläge att sätta 3–0 i ett friläge i slutet av halvleken, men då svarade debuterande KB-målvakten Anton Sarri för en fin parad.

I andra halvlek förde KB spelet. I den 59:e minuten nådde Alexis Kousis högst i straffområdet och nickade in reduceringen till 1–2. Inhopparen Alenga Masimango fick ett gyllene läge att sätta 2–2, men skottet gick precis utanför. Även Modou Gassama hade en bra möjlighet men hans frispark räddades fint av Marko Susac i Vasalundsmål. Det dröjde till minut 80 innan kvitteringen kom när Masimango sköt och Modou Gassama styrde in bollen från nära håll.

Inhopparen Michel Montero fick en jättechans att avgöra matchen i den 87:e minuten, men han fick inte till avslutet. Matchen såg ut att gå mot förlängning, men i den 93:e minuten, i slutsekunderna, drev outtröttlige mittfältaren Adam Westin upp ett anfall, spelade in till Alenga Masimango. Denne gjorde ett hårt inspel som Vasalunds Patrick Amoah rensade, men inte bättre än att bollen landade framför fötterna på Marcus Kettler. KB-anfallaren sköt direkt och avgjorde matchen med sitt första tävlingsmål för sin nya klubb. Vilda jubelscener utbröt på Stadshagen.
– Otrolig laginsats av killarna. Vi kände i paus att vi hade chansen om vi fortsatte att tro på det och jobba och till slut kom belöningen. Att få avgöra på tilläggstid efter att ha vänt 0–2 – det blir knappt bättre, säger KB-tränaren Kalle Karlsson.
Han berömde hela laget för prestationen i andra halvlek och plussade extra för försvararen Alexis Kousis och inhopparen Alenga Masimango.

Tack vare avancemanget kommer KB att få en hemmamatch mot Superetta- eller allsvenskt motstånd i nästa omgång. Vinnaren i det mötet kvalificerar sig för Svenska cupens gruppspel.

Karlbergs BK–Vasalunds IF 3–2 (0–2)
Mål: 0–1 (15) Linus Malmborg (straff), 0–2 (25) Andreas Rako, 1–2 (59) Alexis Kousis (Adam Westin), 2–2 (80) Modou Gassama (Alenga Masimango), 3–2 (90+3) Marcus Kettler.
Publik: 180 (på Stadshagen).