Karlbergs BK – Vasastan BK 4-0

Thomas BahnsonDam, Nyheter

Det var en ”superlördag” på Stadshagens IP där herrarna och damerna bjöd upp till show.

Först tog herrarna sin 8e raka vinst i div 2 (fantastiskt) och sedan var det dags för damerna att ta sig an lokalrivalen Vasastan BK i div 3. Matchen spelades inför 75 åskådare i solen som visade sig lagom till avspark. 

KB rivstartade genom att göra 1-0 i andra minuten. Lilja Björk tog bollen från en back och sprintade ifrån och placerade säkert. Första halvlek var dock Vasastans. KB hittade ingen rytm i egna spelet och hade svårt att haka på när de satte fart i offensiven, speciellt deras Nr10 Lina Dahlgren. Men det var KB som hade chanserna. Lilja, Josefine och Amelia hade alla öppna lägen att utöka ledningen men antingen stod målvakten i vägen eller så var det oskarpa avslut. 

Trots ledning i paus kom ett allvarligt snack i omklädningsrummet. Och det gav resultat då spelet blev betydligt bättre i andra halvlek med ett större lugn i egna passningsspelet och bättre kontroll på mitten. KB utökade ledningen till 2-0 när Emelie Löfqvist kom loss på vänsterkanten och slagit ett fint inlägg som styrdes in av en back med uppvaktning från Lilja. 3-0 gjorde Lilja själv på nick på en hörna från Michaela Svennas. Och på slutet fick KB straff efter en hands som Nishtiman Abbasi förvaltade säkert för 4-0. 

Med denna seger bekräftar damerna sin goda form på sistone. 3 segrar och 1 oavgjord på de fyra senaste. Därmed hakar KB på i toppen av tabellen efter 6 omgångar trots nykomlingsstatus. Nästa seriematch är på söndag borta mot Åkersberga. 

Karlbergs BK – Vasastan BK 4-0 (1-0)

KB, mål: 1-0 Lilja Björk, 2-0 Emelie Löfqvist, 3-0 Lilja Björk (Michaela), 4-0 Nishtiman Abbasi 

Publik: ca 75

Kommentarer

kommentarer