Karlbergs BK – Vasastans BK 5-1

Thomas BahnsonDam, Nyheter

Damerna tog 4e raka vinsten i div 4A genom att besegra lokalrivalen Vasastans BK under lördagen.

Det blev en match med två halvlekar som såg väldigt olika ut. Första halvlek var KBs för hela slanten. Bortsett från att Vasastan har kvickfotade offensiva spelare som drev igenom några gånger så stod försvaret pall med Sally i högform och det mesta gick KBs väg på andra planhalvan.

1-0 kom tidigt efter att Emma bröt en passning högt upp i plan och slog ett inlägg som Nishtiman Abbasi höll sig framme på. 2-0 målet var som taget ur skolboken. Fint mönsteruppspel som slutade med att Malin leverade en precis passning till Jenny Segerfalk i steget och hon drev igenom luckan som fanns mellan mittbackarna och avslutade med en hederlig tåpaj. 3-0 stod Madde Rylander för genom ett skott i närmsta hörnet efter att Nishti arbetat fram bollen på vänsterkanten. Nishtiman Abbasi hade återigen en produktiv dag och gjorde 4-0 målet efter en ovanlig uppbyggnad. Sally i målet slog en lång boll upp i plan som studsade över mittbacken och Nishti spurtade ifrån. Första skottet räddades men returen slogs in distinkt. I övrigt hade KB några giftiga hörnor som borde resulterat i något mål.

Andra halvlek började positivt men blev ganska snabbt en liten uppförsbacke. Malin Wickström, tillbaka efter att ha skadat sig inför säsongspremiären, gjorde 5-0 efter en klassisk soloräd längs med kanten. Sedan fick Michaela Svennas två gula kort på 3 minuter och blev utvisad i 60e minuten. Något klumpigt men ändå väldigt tufft beslut av domaren då det på ingen av korten handlade om något fult spel. Kort därpå reducerade Vasastan genom ett udda mål. Sally fick problem att fånga ett långskott i den starka solen och tappade in bollen olyckligt. Vasastan hade bud på fler mål men KB stod pall och Sally Bondesson gjorde flera kvalificerade ingripanden som gav laget trygghet. 5-1 stod sig matchen ut.

Med en perfekt start på säsongen jobbar damerna vidare mot Rotebro på fredag. Skinnaråsens IP kl 19.30.

Karlbergs BK – Vasastans BK 5-1 (4-0)
Mål, KB: 1-0 Nishtiman Abbasi (Emma), 2-0 Jenny Segerfalk (Malin), 3-0 Madde Rylander (Nishti), 4-0 Nishtiman Abbasi (Sally), 5-0 Malin Wickström

Mål, VBK: 5-1

Utvisning: Michaela Svennas (KB)