Karlbergs BK vinner division 4A!

Thomas BahnsonDam, Nyheter

På söndagskvällen åkte damerna till Vikingavallen med vetskapen att en vinst mot IK Frej Täby skulle innebära serieseger och spel i division 3 nästa säsong. Och vinst blev det med firande efter slutsignalen med skumpa och guldhattar!

Första halvlek startade med hög KB press. Nishti hade chansen att sätta första målet redan efter några minuter men skottet tog i ribban. Flera goda chanser missades av KB efter detta men nerverna lugnades när Nishtiman Abbasi tog revansch på sig själv och satte 1-0 fri mot målvakten efter att Madde vunnit ett motlägg. Det var förmodligen offside men ibland får man dessa situationer med sig. Hon hade chansen att utöka ledningen kort därpå men på något sätt kröp ett skott mot öppet mål precis utanför stolpen. Halvleken kändes som en jämn halvlek och det skulle krävas en nivåhöjning i andra halvlek.

Den kom i andra halvlek. KB blev effektivare och satte två snabbe mål i första kvarten. Först kom Joana Barbosa Ferreira fri mot målvakten och satte 2-0 efter fin passning från Madde. Och sedan satte Madde Rylander 3-0 själv genom ett mäktigt skott på halvvolley. Frej Täby reducerade på slutet men resultatet var aldrig i fara efter det.

Vinsten innebär att KB leder div 4A med 7 poäng före Vasastans BK inför sista omgången och därmed är seriesegern säkrad! Första delmålet är avklarat. Från division 5 till 3 på två år.

Sista seriematchen för säsongen spelas på fredag på Stadshagens IP mot topplaget Stocksund. Det kommer bli en tuff match men där KB vill avsluta på ett snyggt sätt. Kom ner kl 20.00 och gratulera tjejerna om du inte har något annat för dig.

IK Frej Täby – Karlbergs BK 1-3 (0-1)

IKFT, mål: 1-3

KB, mål: 0-1 Nishtiman Abbasi (Madde), 0-2 Joana Barbosa Ferreira (Madde), 0-3 Madde Rylander (Ronja Lilja)