Karlsson: ”Borde vara ett spelsuget gäng”

kb-redNyheter, Senior

Karlbergs BK befinner sig i detta nu i Antalya på träningsläger. På torsdagen möter man norska Lyngmo i en träningsfight. Så här säger tränaren Kalle Karlsson inför matchen.

Hur är läget i laget?
– Det är okej. Eftersom ett par, tre spelare inte kunde följa med har vi bara 15 utespelare plus två målvakter med oss. Andreas Vikström och Teiwo Thompson har varit lite krassliga och idag stukade Andreas Flyckt foten så alternativen är eventuellt lite färre än vanligt. Men annars ser det bra ut. Vi har ju inte spelat match på 1,5 vecka så jag utgår från att vi har ett spelsuget gäng.

Har ni fått ut det ni har velat av träningslägret hittills?
– Ja, det tycker jag. Det är perfekta förutsättningar, grymma planer och ingen stress eftersom vi är nästan ensamma på anläggningen. Hemma på Stadshagen tränar vi alltid på halvplan och det står alltid ett annat lag och väntar på att få gå på planen direkt efter oss. Här nere kan vi gå djupare i taktiska detaljer och det känns som att spelarna mer och mer börjar hitta de mönster vi efterfrågar. På onsdagen fick vi lite bonus i och med att tillslagstränaren Eija Feodoroff dök upp och körde ett pass med killarna. Det var givande.

Hur ser resten av lägret ut?
– Igår anslöt assisterande tränaren Johan Grahn så nu är vi nästan kompletta på ledarsidan, bara (assisterande tränaren/mv-tränaren) Roger Svensson  och (lagledaren) Jan-Erik Andersson som saknas. Vi spelar match idag, blir intressant att se om vi kan praktisera det vi tränat på. Sedan har vi en träning på fredag och en träning på lördag innan vi åker hem tidigt på söndagen. Blir lite mer ”fritid” sista två dagarna här borta så vi hinner med lite teambuilding och grabbarna kan avsluta sin ”inkilning”. Vi räknar med lite minnesvärda ”uppträdanden”…