Karlsson inför omstarten: ”I Karlberg strävar vi alltid efter att bli bättre”

RedaktionenNyheter, Senior

Serietvåa inför höstsäsongen. I omstarten väntar Skiljebo på söndag.
– Det jag känner är att hösten kommer att bjuda på tajta matcher med många lag som krigar och täpper till bakåt. Vi ska se till att förbättra oss kollektivt och individuellt, där ligger allt vårt fokus, säger tränaren Kalle Karlsson.

Smygstart på hösten med cupvinst efter en veckas träning. Antar att det var precis det du ville se?

– Ja, det var skönt att inleda hösten med en seger. Vi ville ta finalplatsen i Stockholm Cup, och dessutom gjorde vi det med en gedigen seger mot ett välorganiserat Tyresö (3-0). Så det var ett positivt besked för oss.

Fin start med tio raka vinster i serien – men sen avslutades vårsäsongen med tre förluster på de fem sista matcherna. Hur lyder analysen?

– Vi hade för många poäng efter tio första matcherna, sett till hur det såg ut, vi får erkänna att vi hade lite marginaler med oss i ett par segermatcher. Och sen tycker jag att vi fick för liten utdelning på de fem sista matcherna sett till hur matcherna såg ut, då hade vi marginaler emot oss istället. Men sån är fotbollen. Vi var stabila inledningsvis, släppte inte till mycket, sedan började vi bjuda på enkla mål bakåt, vilket blev ödesdigert mot Mora, Stocksund och Hudiksvall. Skadorna och framför allt sjukdomarna som vi drogs med i juni var en stor anledning till att vi gick på knäna i slutet av våren. Det var surt, men nu har vi fått tillbaka spelare och blickar framåt.

Nöjd med våren?

– Nja, jag är nästan aldrig nöjd. Jag är perfektionist och vi strävar alltid efter att utvecklas och bli bättre i Karlberg. Vi kan konstatera att vi inte har nått samma spelmässiga höjder som förra hösten. Så kände jag även när vi radade upp tio raka vinster i början av serien.

Vad vill du mest fokusera på i spelet i höst?

– Vi ska jobba med olika faser i vårt försvarsspel och bli bättre på sista tredjedelen i anfallsspelet.

Det har blivit en del omsättning i truppen. Vad kommer de nya tillskotten bidra med?

– André Nader ger oss spets i genombrottsspelet, vilket vi fick en skymt av mot Tyresö. Gabriel Krstic är en utvecklingsbar ytter som kommer ha en stigande kurva under hösten. Daniel Alarcon är en tuff mittfältare som har andra egenskaper än våra andra centrala spelare. Det kan även dyka upp nåt mer tillskott eftersom vi tappat fyra-fem spelare i sommar. Och vi ska inte glömma Douglas Jacobsen som kommer in på ledarsidan och ger oss en injektion på tränarbänken.

Sex poäng upp till Täby – fyra poäng ner till Stocksund. Ett härligt utgångsläge inför hösten?

– Kunde varit bättre, kunde varit sämre. Det jag känner är att hösten kommer att bjuda på tajta matcher med många lag som krigar och täpper till bakåt. Vi ska se till att förbättra oss kollektivt och individuellt, där ligger allt vårt fokus.

På söndag väntar Skiljebo på bortaplan. Hur går tankarna inför den matchen?

– Skiljebo började svagt resultatmässigt, hade lite otur med avbräck på nyckelspelare, bytte tränare och siktar nu på att rädda kontraktet. Hamre IP är alltid en svår bortamatch så det blir en tuff uppgift.

Fredrik Jönsson