Karlsson: ”Skönt för spelarna att få en vinst”

kb-redSenior

RichardKarlsson6
Richard Karlsson.

Karlbergs BK säkrade årets första serievinst. Så här analyserar tränaren Richard Karlsson dagen efter 2–1 borta mot Strömsbergs IF.

Vad säger du om vår insats?
– Vi har bestämt oss för att spela vårt spel oavsett underlag eller motstånd och jag tycker vi har tålamod och försöker rulla på backen. Strömsberg valde att vänta in en dålig pass eller en felstuds, för att sedan sätta in sin press då vi närmade oss mittplan. Det blev en del kamp och Strömsberg hade ett par omställningar som de kunde ha utnyttjat, men annars tycker jag vi har bra kontroll på matchen. Det blir kanske inte så många klara målchanser, då det är svårt att få full kontroll på bollen. Men vi känns ändå lite starkare och gör både 1–0 och 2–0 inne i boxen från nära håll. Vi följer det vi sagt och får med oss ett bra resultat på bortaplan.

Hur viktigt var det att säkra första segern i årets division 2?
– Det var nog skönt för spelarna att få en vinst, det är alltid bra att vinna matcher. Även om vi ser mer till vår prestation när vi spelar, så kan man inte spela helt utan resultatfokus. Men vi har lagt upp en långsiktig plan för hur vi ska spela och inte stirra oss blinda på enskilda resultat. Vi måste jobba vidare med vår spelidé och kan vi fortsätta utveckla vårt spel, så kommer det naturligtvis ramla in mer poäng. De här 3 poängen kommer inte automatiskt ge oss nya poäng i nästa match, utan det avgörs av vår prestation.

Någon spelare du vill lyfta fram?
– Gör man två mål, som Filip (Lagerstedt) gör igår, är det klart att man förtjänar att lyftas fram. Sedan är det flera spelare som gör bra insatser, men Edwin (Ekholm) och Ivan (Förlin) såg väldigt stabila ut idag.

Nästa match för KB:s del spelas hemma på Stadshagen på lördag 10 maj mot Aspudden-Tellus. Avspark kl 14.

/red