Karlsson: ”Vi får se hur pigga benen är”

kb-redNyheter, Senior

På lördagskvällen inleder Karlbergs BK träningsmatchandet mot Djurgårdens U19-lag på bortaplan. Så här säger KB-tränaren Kalle Karlsson inför premiären.

Hur är läget i truppen?
– Det är bra, tycker jag, vi har 20-25 man nere varje träning. Vi har kört hårt senaste veckorna så truppen är rätt nedtränad. Det var en del träningsvärk i torsdags efter det tuffa fyspasset i onsdags så vi får se hur pigga benen är imorgon kväll.

Vad är det för lag ni ställer på benen?
– Det är en blandning med provspelare. Vi kommer att matcha en stor trupp och göra många byten, spelarna är inte riktigt redo att spela 90 minuter ännu. Av den anledningen vilar vi exempelvis Modou som precis anslutit till försäsongen efter utlandssemester och Marwan och Ertan som varit borta på grund av sjukdom. Eftersom Teiwo Thompson är skadad finns även Christian Lundin, 16 år, från juniorlaget med som mittbacksreserv. Han visade framfötterna i b-laget i höstas och får nu chansen att känna på a-laget.

Vad vill ni få ut av matchen?
– Vi har främst jobbat med försvarsspelet senaste veckorna så det kommer att vara fokus imorgon. Vi får chansen att se tre-fyra provspelare i match, vilket är nyttigt. Sedan handlar morgondagen mest om att få matchminuter i kroppen och praktisera det vi tränat på senaste veckan.

/red