KB – Akropolis 0-1

kb-andersMatchreferat - tidigare år, SeniorLeave a Comment

KB-Akropolis_2013-08-03-Christian

Christian Johann Altmann är tillbaka i truppen igen. Foto: Anders Jansson

Det var perfekta förutsättningar för fotboll på Stadshagen idag. Ja, åtminstone för publiken. För spelarna var det kanske i varmaste laget.

Bortalaget tog tag i taktpinnen direkt. Framför allt var de rappare i fötterna och visst märktes det också på vassare inställning i ett lag som i högsta grad kämpar om uppflyttning.

Den första riktigt farliga chansen blev ändå KB:s. En farlig nick tvingade Akropolis målvakt Milos Petkovic till en Gordon Banks-räddning och returen petades in i mål men blev avblåst för offside. Då var 15 minuter spelade.

Tio minuter senare kom Akropolis bästa chans i den första halvleken. Gästerna bröt ett uppspel från KB:s mittförsvar och en Akropolisspelare hade bössan laddad. Simon Röse lyckades dock tippa bollen över ribban till en av mååååååånga resultatlösa hörnor för gästerna.

Sju minuter före paus tvingades Simon åter till en bra räddning men 0-0 stod sig halvleken ut. Akropolis var det bättre laget i första halveken.

I halvtid byttes Mathias Sundberg in och han var en injektionsspruta med sin kampvilja på vänsterkanten. Faktum är att KB kunde gått till ledning redan i den första minuten av andra halvlek men Jonte Partins tunga skott gick över ribban.

I en kvart hade KB bra fart under fötterna men allt eftersom tog gästerna över taktpinnen igen. Det värsta trycket uppstod mellan den 70:e och 80:e minuten då KB:s målvakt Simon Röse tvingades till fyra kvalificerade räddningar.

Förutom det hade gästerna fler halvchanser och antalet hörnor var högt även i den andra halvleken. Men ingen av dem resulterade egentligen i något.

Inget av lagen tycktes nöja sig med oavgjort och en tempohöjning kom i matchens sista sju åtta minuter. Spelet böljade nu fram och tillbaka och flera halvchanser uppstod.

Akropolis flyttade upp folk och när matchuret stod på 93 minuter kom ännu en hörna och denna gång lyckades gästernas Felix Pettersson peta in den i mål efter ett tumult i straffområdet. Därmed släppte KB in mål för andra matchen i rad på övertid.

Akropolis vinst var absolut inte orättvis men det är klart att det känns tungt för KB-killarna som stod för en stark kämpainsats. Nu kommer fokus under hösten att bli på att hänga kvar.

KB har också oroväckande många spelare med flera varningar och truppen klarar inte fler avstängningar. I dag kom ytterligare tre nya varningar.

Nästa helg väntar Huddinge borta. Nya tag då!

/red

Fler foton från matchen: http://www.flickr.com/photos/96560050@N04/

Laget: Simon Röse –  Gustav Hedberg, Oliver Lee Gilford (Christian Johann Altmann, 73:e), Fredrik Arvidsson, Anders Lindskog – Jonathan Partin (K), Magnus Schoultz – Youssef Lahlou, Turgay Dagdelen (Ruan Carlos Da Silva Cantilio, 63:e), Ömer Erdal (Mathias Sundberg, 46:e) – Atilla Engin Köksal