KB – Akropolis 0–3

kb-redMatchreferat 2015, Senior

Akropolis1

Det blev förlust i premiären för Karlbergs BK. Topptippade Akropolis vann med 3–0 på Stadshagen i lördags.

Akropolis tog kommandot i matchen och skapade en del farligheter framför Paul Lindqvist hemmamålet. Dock utan att få till avsluten.
KB fick lägga den mesta energin på att hålla tätt bakåt, men vid ett tillfälle stack man upp och då hade domaren Andreas Glanberg inget annat val än att peka på straffpunkten. Mathias Sundberg fick en djupledsboll och drog ned av Akropolismålvakten Simon Lundgren, som varnades i situationen. ”Richie” Ntirugelegwa tog hand om straffen, men den räddades av Lundgren.
Istället tog Akropolis ledningen i första halvlekens sista sekunder. Ett perfekt inlägg från vänsterkanten landade på huvudet på Armin Iranpak som nickade in 0-1.

Sju minuter in i andra halvlek kom 0-2 när Adhavan Rajamohan dribblade sig igenom och placerade in bollen bakom en chanslös Paul Lindqvist.
KB försökte lyfta uppspelet. Sista 25 minuterna förde hemmalaget spelet, men utan att få till det där riktiga trycket mot ett starkt Akropolis. Närmast en reducering var Jawad Lahlou som vek in från kanten och sköt ett skott som ändrade riktning och så när ställde Simon Lundgren. Returen hamnade hos Filip Lagerstedt som sköt över.
Med tio minuter kvar punkterades matchen när Heradi Rashidi skruvade in 0–3 vid bortre stolpen.

I en resultatmässigt dyster premiärmatch fanns än några glädjeämnen för KB. Jonathan Ederström, som dragits med en skada på försäsongen, hoppade in i andra halvlek. Nyförvärvet Edwin Ekholm klarade den defensiva mittfältspositionen på ett fint sätt och Cwa Rugumayo fick göra division 2-debut i slutminuterna när han ersatte Sebastian Silva.
Karlberg spelar nästa match på torsdag i Stockholm Cup mot Värmdö. Nästa seriematch spelas måndagen 21 april borta mot Sollentuna, som vann sin premiär över Spårvägen med 4–0.

Karlbergs BK–Akropolis 0–3 (0–1)
Publik: 160.
Mer utförlig matchfakta.