KB – Andrea Doria 7–3

kb-redMatchreferat 2015, Senior0 Comments

Karlbergs BK tog på söndagen tredje raka segern på försäsongen. Division 4-laget Andrea Doria besegrades med 7–3 på Stadshagen.

FC Andrea Doria, med ett par spelare med förflutet i KB, inledde bäst och gjorde 0–1 redan i den tredje minuten genom Rasim Reiz.
Division 4-laget spelade många längre bollar och skapade även tryck via en del fasta situationer.
KB kvitterade efter cirka 20 minuters spel när Mathias Sundberg hittade rätt. Doria tog ledningen igen, kort efteråt efter att KB gett bort bollen nere vid eget straffområde.
I slutet av halvleken tog dock Karlberg över mer och mer. Yttrarna Mathias Sundberg och Christofer Garofalo firade stora triumfer på kanterna. Garofalo gjorde 2–2 i den 36:e minuten på ett finfint inlägg från Jawad Lalou och Filip Lagerstedt stötte in 3–2 fem minuter före paus, framspelad av Garofalo.
– Första halvtimmen spelar vi ett ganska slarvigt passningsspel. Vi slår bort bollar i farliga situationer och är inte riktigt på tårna när misstagen ska repareras. Det straffar oss ett par gånger med onödiga mål i baken. I slutet av första halvlek tycker jag att vårt tålamod ger resultat och vi börjar få utdelning för vårt bollinnehav. Vårt försvarsspel fungerade inte riktigt på vissa punkter i första halvlek, men det styrde vi upp ordentligt till andra, säger KB-tränaren Richard Karlsson.

I andra halvlek var KB numret större än Doria, vars ork tröt ju längre matchen led.
Hete Christofer Garofalo gjorde sitt andra mål för dagen till 4–2, Filip Lagerstedt serverade Mathias Sundberg till 5–2. Andrea Doria reducerade till 5–3 med ett skott som ändrade riktning och ställde juniormålvakten Rasmus Holst innan Mohcine Tichout (frispark) och Jonathan Ederström (straff) fastställde siffrorna till 7–3.
– Det är första matchen som de flesta får närmare 90 minuter och det tog rejält på krafterna. Nu var Doria också trötta mot slutet, så det var nog bra för oss. Men vår matchplan med stort bollinnehav gav oss energi och vi orkade mer då vi slapp jaga boll, säger Richard Karlsson.
– Sedan är det kul att killarna får visa upp en trevlig fotboll i andra och att vi gör så pass många mål på vårt eget spel.
Något som kan förbättras till nästa match?
– Vårt passningsspel under första 30 är inte alls bra, men det är inte så konstigt, då vi inte jobbat tillräckligt med den biten än. Sen får vi så klart inte släppa in tre mål, det är för nonchalant att inte hålla ner den siffran.

Karlbergs BK–Andrea Doria 7–3 (3–2)
Mål, KB: 1–1 (20) Mathias Sundberg (Christofer Garofalo), 2–2 (36) Christofer Garofalo (Jawad Lahlou), 3–2 (41) Filip Lagerstedt (Christofer Garofalo), 4–2 (54) Christofer Garofalo (Jawad Lahlou), 5–2 (57) Mathias Sundberg (Filip Lagerstedt), 6–3 (65) Mohcine Tichout, 7–3 (74) Jonathan Ederström (straff).
Publik: 40.