KB – Arameiska-Syrianska 1–0

kb-redMatchreferat 2016, Senior

Viktor Segerström övertygade mellan stolparna för KB. Foto: Anders Jansson

Karlbergs BK tog fjärde raka träningsvinsten på söndagen efter 1–0 (0–0) mot division 2-laget Arameiska-Syrianska.

För tredje året i rad mötte Arameiska-Syrianska IF och Karlbergs BK varandra på försäsongen. Efter två segrar för Arameiska (3–2 år 2014, 6–1 ifjol) var det KB som drog det längsta strået igår.
Första halvlek på Stadshagen var jämn. Hemmalaget ägde första 20-25 minuterna medan Arameiska, som tillhör division 2 södra Svealand, dominerade slutkvarten. Båda lagen hade lägen men båda lagens målvakter agerade förtroendeingivande.
I andra halvlek var spelet jämnt även om gästerna hade mer bollinnehav. Med knappa kvarten kvar svarade Sunday Abohwo för matchens enda mål då han elegant lyfte in bollen från 35 meter över Arameiskas målvakt.
– På det hela taget var det en stabil insats, inte minst försvarsmässigt där vi hade bra koll på deras duktige targetanfallare Fredrik Notice, säger KB-tränaren Kalle Karlsson.
– Vi spelade bra första halvan av första halvlek. Vi tappade koncentrationen och tog lite för många felbeslut sista 7-8 minuterna av första och då hade vi lite tur att Arameiska inte gjorde mål; Viktor gjorde bland annat en fantomräddning. I andra halvlek fanns det både bra och lite sämre delar.
KB-tränaren plussade extra för målvakten Viktor Segerström, mittbacken Sean Sabetkar och mittfältaren Adam Westin.

KB–Arameiska-Syrianska IF 1–0 (0–0)
Mål, KB: 1–0 (78) Sunday Abohwo (Sean Sabetkar).
Publik: 30 (på Stadshagen).