KB arrangerar cuper

kb-andersFrån kansliet0 Comments

header_omkarlbergsbk

Under flera års tid har det arrangerats cuper inom föreningen, men från och med denna säsong kommer KB att genomföra turneringarna med en mer central styrning.

Knappast någon med insyn i föreningen har väl heller missat de stora planerna på att genomföra Capital City Cup (CCC) som en ny stor sommarturnering i Stockholm.

Anders Jansson från ungdomsutskottet och Thomas Bahnson på kansliet har dragit upp riktlinjerna.

Hur har det gått?

– Ärligt talat, det har varit kämpigt. Till en början hade vi fokus på CCC då den turneringen förstås är svårast att genomföra men vi har tvingats ge upp i alla fall för 2013, säger Anders.

– Men vi ger inte upp. Till nästa år tar vi nya tag. Det skulle ju vara jätteskoj med ett evenemang på Västra Kungsholmen som kunde locka lag från andra delar än Stockholm.

Tanken är ändå att Capital City Cup ska genomföras i början av augusti för pojkar -02 som en endagscup. Mest för att vi ska få ett startskott för hela cupen, säger Anders.

Vad satsar ni mer på?

Detta år blir det fokus på endagsturneringar med början i augusti även om de flesta cuper läggs i oktober så Sanktan avslutats. Min långsiktiga ambition är dessutom att skapa inbjudningscuper där vi aktivt väljer motstånd från andra distrikt. År 2014 ska varje åldersgrupp upp till P/F 14 inom KB arrangera egna cuper – om vi får tider.

Om?

Ja, planbristen blir bara värre som bekant. Vi har informerats om att andra aktiviteter bokats in på vissa tider vi haft, det har gjort så att några årskullar inte kan arrangera cup i år, säger Anders besviket.

Huvudsaken är nu att vi kommer i gång med detta och att alla inom KB ställer upp för föreningen så att vi kan få härliga matcher runt Krillan, Stadshagen och Stora Essingen, avslutar Anders.