KB – Bele Barkarby FF 3–1

kb-redMatchreferat 2015, Senior

Karlbergs BK besegrade Bele Barkarby FF med 3–1 (2–0) på lördagen.

KB rivstartade och dominerade matchinledningen. Det dröjde inte längre än nio minuter innan laget tog ledningen. Gijs Niehe slog en perfekt crossboll som letade sig bort till Simon Karevik. 18-åringen tog emot bollen och placerade behärskat in 1–0, hans första seniormål i karriären.
KB fortsatte att styra händelserna. Bele Barkarby hade svårt att ta sig igenom det täta hemmaförsvaret.
Med ett par minuter kvar av första halvlek fick David Lividikos fritt fram emot mål. Anfallaren drogs ned och domaren dömde straff. Av någon anledning valde han att inte visa rött kort för målchansutvisning (utan bara gult kort), men Lividikos (bilden) tog iallafall hand om straffen och ökade på till 2–0.

I andra halvlek fortsatte KB att äga boll. Filip Mårtensson fick ett gyllene läge att stänga matchen när han serverades av Mathias Karelius. Istället slappnade KB av och Bele kontrade in 2–1-reduceringen knappt tio minuter efter vilan. KB reste sig. Mathias Karelius hade ett bra läge att göra 3–1, denna gång serverades han av Mårtensson, men bortalagets målvakt gjorde en fin fotparad. När Karelius fick nästa läge, i den 62:a minuten, kunde han inte gärna missa. Filip Mårtensson fick ett friläge och spelade osjälviskt bollen till Karelius som fick springa in med bollen i det tomma målet.
Bele Barkarby slängde in ex-KB-spelaren Attila Köksal i jakten på reducering. Gästerna skapade ett par heta reduceringschanser, men segern kändes tämligen säker. KB hade ännu fler lägen att öka på ledningen, men siffrorna skrevs till 3–1.
– Det var en stabil insats. Offensiven fungerade bättre än mot Enebyberg. Vi tog oss till många avslut och gjorde tre mål, det var det mest positiva, säger KB-tränaren Kalle Karlsson.

Nästa match för KB spelas på lördag borta mot IFK Viksjö 13 juni. Sedan väntar veckomatch borta mot Farsta 17 juni innan vårsäsongen avslutas med hemmamötet med Sundbyberg onsdag 24 juni.

Karlbergs BK–Bele Barkarby FF 3–1 (2–0)
Mål, KB: 1–0 (9) Simon Karevik (Gijs Niehe), 2–0 (43) David Lividikos (straff), 3–1 (62) Mathias Karelius (Filip Mårtensson).
Publik: 62 (på Stadshagens IP).