KB bjuder in till provträningar för U-17 och U-19

kb-pelleNyheter

KB bjuder in spelare från hela Stockholm för provträningar till våra U-17 och U-19 trupper. Under resten av november och i januari så kommer vi att titta på spelare löpande för att i slutet av januari fastställa trupperna helt.

Rekryteringen av tränare till de nya staberna är i full gång och beräknas vara på plats innan uppstart i januari. Tills vidare sköts träningar och provspel av nuvarande tränare och Sportchef.

Vi ser generellt ett ökat intresse utifrån från spelare som söker sig till KB vilket är väldigt kul, säger Pelle Brädefors, Klubbchef. Det tyder på att vi är på rätt väg med vår idé och den satsning som nu varit i gång i ett år. Det har varit en lång resa med att få bitarna på plats och så är det i förändringsarbete. Det tar tid att sätta verksamheten där både spelare och ledare behöver anpassa sig till den nya miljön. Just nu är vi 25 spelare på träningarna i U-19 och det finns både kvalitet och en härlig inställning bland spelare, berättar Pelle. Vår idé är ju i grund och botten att skapa bättre förutsättningar för våra ungdomar som kommer genom våra egna led, och ge dem chansen att testa på seniorfotboll tidigt och att lära av våra seniorspelare. Det vi märkt under året är att de som fått träna och spela med A-lagsspelare också har tagit stora kliv i sin fotbollsmässiga utveckling och det har varit mycket lärorikt. Det bygger vi vidare på under nästa år såklart.

U-17 arbetar just nu med att sätta sina ramar för kommande verksamhetsår. Vi ser gärna att spelare i gruppen tar ett större ansvar för sin egen verksamhet och på så vis ge dem mer inflytande och beslutande för vilken verksamhet de vill ha. Vi tror att delaktighet och ansvar också kan ge tillbaka engagemang och en verksamhet som på längre sikt skapar en positiv utveckling.

Maxålder är -00 till U-17 och -97 för spel i U-19. För att boka provträning till dessa trupper så fyller du i dina uppgifter i formuläret nedan:

[formidable id=”9″]

/red

Kommentarer

kommentarer