KB – BKV Norrtälje 2–2 (1–0)

kb-redMatchreferat 2015, Senior

AndersLindskog1-ny
KB:s Anders Lindskog (till vänster) i duell med Audrey Perry. Foto: Anders Jansson

Karlbergs BK får vänta på första trepoängaren i division 2 Norra Svealand. På torsdagen blev det 2–2 efter att BKV Norrtälje kvitterat i slutminuterna.

KB tappade en ledning och förlorade borta mot Västerås i helgen (1–2). I mötet med starka nykomlingen Norrtälje tog laget initiativet i första halvlek.
I den 21:a minuten resulterade det. Filip Lagerstedt stressade fram ett misstag från Norrtäljemålvakten Anton Hermansson och kunde rulla in 1-0 i öppet mål.
Mathias Sundberg hade ett par chanser att utöka ledningen, men resultatet stod sig till vilan.

MathiasSundberg2-ny
Mathias Sundberg håller sig framme och är nära att sätta 2–0 i första halvlek. Foto: Anders Jansson

Hemmalaget fick en drömstart direkt i andra halvlek. Christofer Garofalo slog en djupledsboll till Mathias Sundberg (som var på rätt sida om offsidelinjen, vilket syntes på matchvideon). Sundberg dribblade sig förbi målvakten och sköt in 2–0.
I det läget såg KB ut att gå mot säsongens första trepoängare, men Norrtälje fick en livlina. Lagkaptenen Andreas Bellander frispelades och reducerade till 2–1 i 55:e minuten.
Målet gav gästerna energi och de tog över mer och mer. Laget skapade något gifitigt kvitteringsläge, men 2–2-målet kom först i 87:e minuten då Adam Zlotnik blev friställd och placerade in bollen, otagbart för Paul Lindqvist.

Nästa match spelas redan på söndag då KB reser till Tierp för bortamöte med Strömsberg.

Karlbergs BK–BKV Norrtälje 2-2 (1-0)
Mål, KB: 1–0 (21) Filip Lagerstedt, 2–0 (47) Mathias Sundberg (Christofer Garofalo).
Publik: 150.

Fler bilder från matchen

ChristoferGarofalo1-ny
Christofer Garofalo jagar efter en boll. Foto: Anders Jansson

FilipLagerstedt1-ny
KB:s Filip Lagerstedt uppvaktas av en Norrtäljeförsvarare. Foto: Anders Jansson

FredrikArvidsson1-ny
Fredrik Arvidsson säsongsdebuterade i startelvan. Foto: Anders Jansson

Här kan ni läsa matchreferatet från Norrtäljes hemsida och från Norrtelje Tidning.